NSD i DNP: Narod CG nikada neće priznati lažnu državu Kosovo

NSD i DNP: Narod CG nikada neće priznati lažnu državu Kosovo

Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Radnička partija su održali konferenciju za novinare u Skupštini Crne Gore iz razloga, kako su naveli, dolaska albanskog predsjednika skupštine Iljira Mete. Oni su reagovali iznošenjem transparenta na kome piše: Narod Crne Gore priznao te nije, Kosovo je srce Srbije! 

Potpredsjednik i poslanik NSD Slaven Radunović je rekao da najsramniji akt priznanja Kosova od režima u Crnoj Gori dobija i završni čin jer premijer Đukanović prima orden od albanskog premijera.

„Narod nikada nije niti će priznati lažnu državu Kosovo, u Crnoj Gori je čuvana luča sjećanja na Kosovo i kosovski mit i da je između ostalog Mitropolit cetinjski Amfilohije bio, i jeste, čuvar tog sjećanja“, naglasio je potpredsjednik i poslanik NSD, Slaven Radunović

On je kazao da može da iskaže poštovanje prema činu Albanije i njihovog rukovodstva koji su iskazali solidarnost sa svojim narodom, za razliku od rukovodstva Crne Gore koje je izdalo Srbe i Crnogorce na Kosovu.

Radunović je naglasio da je predsjednik parlamenta Albanije dobrodošao, ali da, kako kaže, istorija nikad neće zaboraviti čin izdaje Mila Đukanovića.

„Nadamo se da će nekad geopolitičke prilike omogućiti da se naša zastava vrati na Kosovo“, rekao je Radunović.

Milan Knežević, lider i poslanik DNP-a je kazao da se danas po prvi put u istoriji Skupštini Crne Gore zvanično komuniciralo na albanskom pa je sam na albanskom uputio poruku: „Kosovo je srce Srbije!“

„Svaki kvadratni metar Crne Gore branićemo svim sredstvima“, poručio je Milan Knežević. reagujući na nedavne upade albanskih ekstremista u teritoriju Crne Gore.