NSD i DNP u Banja Luci: Republika Srpska tačka spajanja našeg naroda

NSD i DNP u Banja Luci: Republika Srpska tačka spajanja našeg naroda

Delegacije  Demokratske narodne partije i Nove srpske demokratije koju su činili Milan Knežević, Slaven Radunović i Jovan Vučurović prisustvovale su centralnoj proslavi Dana Republike Srpske u Banja Luci, na poziv predsjednika RS Milorada Dodika.

U brojnim razgovorima sa političkim predstavnicima iz Republike Srpske i Srbije, istaknuto je da je Republika Srpska jedna od najznačajnijih tekovina srpskog naroda, i da najodgovornije adrese našeg naroda moraju zajednički raditi na njenoj punoj afirmaciji, izjavili su lideri NSD i DNP.

 

„Saopšteno je da je Republika Srpska tačka spajanja našeg naroda i njegovih predstavnika, koja briše sve političke i ideološke razlike. Globalni i regionalni politicki trendovi najzad idu na ruku Srbima, i vjerski poglavari i politički lideri našeg naroda moraju iskoristiti ovaj trenutak da krenu u političke procese zajedništva i objedinjavanja“, navodi se u saopštenju.

Delegaciju su činili poslanici Milan Knežević, Slaven Radunović i Jovan Vučurović.

FullSizeRender НСД и ДНП у Бања Луци: Република Српска тачка спајања нашег народа

„Lica srećnih i ponosnih ljudi, koja smo vidjeli danas na proslavi u Banja Luci, dokaz su da je uspostavljanjem Republike Srpske zadovoljena ljudska, ali i Božja pravda. Ponovo Srbi na ovim prostorima imaju državu koja će ih štititi od pogroma, kakvih je puno bilo u prošlosti, ali i pokušaja etničke i kulturne asimilicije kojih ima i sada. Lijepo je danas bilo slaviti ovaj veliki datum sa zadovoljnim narodom i najviđenijim predstavnicima Srpstva. Ono što je nekad bila CG za prekodrinske Srbe, danas je Republika Srpska za nas u Crnoj Gori„, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije, Slaven Radunović.

Proslava 25- godišnjice postojanja Republike Srpske, kazao je predsjednik DNP-a Milan Knežević, predstavlja jedan od najvažnijiih datuma u novijoj istoriji srpskog naroda.

„Smatram da Crna Gora mnogo toga može da nauči o sabornosti, prevazilaženju nacionalnih i identitetskih razlika, i da u budućnosti moramo razvijati specijalne veze sa Republikom Srpskom što garantuje i Dejtonski sporazum. Nadam se da će zvanična Crna Gora osim floskula o reginalnoj saradnji koje predstavljaju klasičnu demagogiju, najzad shvatiti da nemamo bližeg i prijateljskijeg naroda od srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj“, istako je Knežević dodajući da je uvjeren da će vrijeme pred nama to i pokazati.

Izvor: In4s.net