Sinoć u prepunoj salu Doma za kulturu, u Murinu, održano je još jedno u nizu književno veče, posvećeno književnom stvaralaštvu, utamničenog pjesnika i predsjednika Demokratske narodne partije i jednog od lidera DF, Milana Kneževića.

Književno veče u ogranizaciji DF Plav, otvorio je i vodio pjesnik, književnik, univerzitetski profesor, Dr Dragan Koprivica, koji je kazivao i svoje aforizme.

„Karlos Pudždemon, katalonski lider, čije su aktivnosti uzdrmale čak i državni poredak Španije, kad ga je njemački sud oslobodio, a španski sud najavio da poštuje odluku njemačkog suda, kazao je da je postojanje političkih zatvorenika -sramota za Evropu!“ Pudždemon je oslobođen, a Milan Knežević je i dalje na robiji, ali kao ponos Crne Gore, a ova vlast koja ga je utamničila je sramota i za Crnu Goru i Evropu, naglasio je profesor Koprivica.

O Milanu, i njegovom stvaralaštvu i političkom djelovanju, govorili su, Branislav Otašević, publicista, novinar i pisac, David Lalić, pjesnik iz Andrijevice, Goran Kiković, istoričar i predsjednik Skupštine Berane i Milun Zogović , poslanik DF u Skupštini Crne Gore.