U Beranama  je održana  sjednica  OO Demokratske narodne partije. Sastanku su   prisustvovali  Predsjednik DNP-a Milan Knežević i poslanik Milun Zogović.

Predsjednik OO DNP- a Berane Boris Boričić  je prisutne podsjetio na aktivnosti koje  je  ovaj  odbor  imao u tekućoj godini, izražavajući zadovoljstvo što Demokratska narodna partija, kao jedan od konstituenata DF-a postaje respektabilan politički faktor na Beranskoj političkoj sceni, što je ujedno dodatni impuls u cilju snaženja   Demokratskog fronta kao najjačeg opozicionog subjekta. Pred nama su lokalni izbori na kojima će koalicija DF-a i SNP-a,  ponovo pobijediti DPS,  jer  je  to najmanje što savjesni građani moraju učiniti za sebe i svoje potomstvo, kako se nikada ne bi u Berane vratila vremena bespoštednog i brutalnog pustošenja opštinske i državne imovine.  Zdravo Berane je pobjednički koncept ujedinjene opozicije na koji  DPS nema niti može imati odgovor.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević  je izrazio zahvalnost na iskrenoj i istrajnoj podršći u vremenima kada su DF i njegovi funkcioneri predmet kontinuiranog političkog progona,  lažnih optužbi i montiranih sudskih procesa. Vaša podrška nam daje dodatnu snagu da istrajemo u ovoj političkoj borbi. Uprkos svim torturama kojima smo izloženi, ona je i najblja potvrda da nas nisu i da nas ne mogu zaplašiti na našem putu slobode i istine. Ne sumnjam da će gradjani Berana umjeti  da sačuvaju slobodno Berane, kao prioritetan zajednički cilj svih nas i da će DPS u ovom gradu još dugo grijati opozicione klupe.  Ujedinjenje kompletne opozicije i zajedničko koordinirano djelovanje jeste najbolji recept za sjenu DPS-a. Upravo  zato je Demokratski font nebrojano puta do sada pozivao kolege iz opozicije na konkretne zajedničke političke akcije, ali na žalost, kao po pravilu, nailazili smo na zid ćutanja i negativnih odgovora koji ne reflektuju odgovoran i pošten odnos prema opozicionim biračima I njihovim očekivanjima.  Raduje me što je Berane još prije četri godine prepoznalo efikasnost  modela zajedničkog opozicionog izbornog natupa i što ga je i praksa potvrdila kao uspješan.  Zato ne sumnjam da će lokalni izbori u Beranama biti uvod u finalno razvlašćivanje DPS i na državnom nivou, i da će pobjedom koalicije SNP i DF  početkom naredne godine početi godina smjene DPS-a, na opštu dobrobit i zadovoljstvo Crne Gore i njenih gradjana,istakao je Knežević.