OO DNP Danilovgrad: Građani se nijesu uplašili nasilja režima, članstvo partije u konstantnom porastu

OO DNP Danilovgrad: Građani se nijesu uplašili nasilja režima, članstvo partije u konstantnom porastu

Na sjednici Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Danilovgrad u proširenom sastavu kojoj je prisustvovao predsjednik partije Milan Knežević najoštrije je osuđen nastavak brutalnih napada režima Mila Đukanovića na Demokratski front i iskazana puna briga i solidarnost sa teško povrijeđenim aktivistima Nove srpske demokratije Dejanom Gojkovićem i Goranom Nikezićem, kao i sa svim nevino uhapšenim i utamničenim članovima Demokratskog fronta.

Kako je rekao predsjednik OO DNP Dragan Bojović, upućen je zahtjev crnogorskim režimskim strukturama da hitno prestanu sa sprovođenjem državnog i paradržavnog terora nad najačom opozicionom grupacijom, jer bi svaki dalji atak na funkcionere i aktiviste DF-a mogao da eskalira u ozbiljnu građansku i društvenu nestabilnost. Na sjednici je iskazan stav da su, nakon do sada izloženih dokaza i javnosti prezentovanih dokumenata, već sasvim eksplicitno razobličene lažne optužnica Sinđelićevog specijalnog tužilaštva, te otuda čudi ćutanje ostatka opozicije, većeg dijela NVO sektora i crnogorskih medija koji do sada ni jednom riječju nijesu stali u zaštitu vladavine prava i osudili očigledno montirane sudsko-političke procese koji se vode protiv DF-a. U tom kontekstu je konstatovano da ne samo vlast, već nažalost i jedan broj dominantnih političkih, nevladinih i medijskih subjekata u Crnoj Gori svoj angažman i djelovanje zasniva isključivo na instrukcijama zapadnih ambasada i agentura, radeći, svjesno ili nesvjesno, u interesu drugih država, a zanemarujući naše sopstvene državne interese.

Istaknuto je da DNP i DF nikada neće voditi vazalnu politiku,te da po cijenu dalje osude i progona neće izvršavati instrukcije ni Zapada ni Istoka, već da će nastaviti da zastupa autonomne državne interese, sarađujući sa svima, ali rukovodeći se isključivo instrukcijama i potrebama sopstvenog naroda. Na sjednici je, takođe, naglašena potreba da se svi opštinski i mjesni odbori DNP-a i DF-a dodatn oangažuju, kako u svojim sredinama, tako i na državnom nivou, kako bi se svim raspoloživim demokratskim sredstvima suprotstavili protivustavnom i protivzakonitom progonu DF-a, ali i demonstrirali vitalnost, kvalitet i snagu koji ovaj politički savez nesumnjivo posjeduje.

Na sjednici je, kako je naveo Bojović, sa zadovoljstvom konstatovano da Klub mladih DNP-a u Danilovgradu već broji preko 40 članova, da se članstvo partije konstantno uvećava, što svjedoči o tome da se slobodni građani nijesu uplašili nasilja režima, već naprotiv još odlučnije podržavaju DF u borbi za demokratsku, prosperitetnu i pravednu Crnu Goru.

Konačno, na sjednici je raspravljano o predstojećim lokalnim izborima u Danilovgradu koji će se održati na proljeće 2018., te dogovoreni zadaci i obaveze u vezi sa kampanjom koja je za DNP i DF ovom sjednicom i zvanično otpočela.