Na sinoć održanom sastanku Odbora Demokratske narodne partije Gradske opštine Golubovci, najoštrije je osudjen politički progon i tortura koju pripadnici režima orkestrirano sprovode protiv članova simpatizera i funkcionera Demokratskog fronta. Da politički progon dobija krajnje dramatične okvire najbolji je primjer presuda kojom se našem predsjedniku Milanu Kneževicu izriče kazna zatvora od sedam mjeseci zatvora zato što je branio Ustav Crne Gore i zagarantovano pravo na javno okupljanje.

Na ovaj način diktatorski režim, zloupotrebom institucija sistema, pretvarajući ih u puke instrumente za borbu protiv političkih neistomišljenika poništava državu i pravo otvoreno i nezrelo se igrajući sa sudbinom Crne Gore. Sa sjednice Odbora je upućena podrška rukovodstvu DF u njihovim nastojanjima da se u Crnoj Gori napokon stvore uslovi za održavanje prvih fer i slobodnih izbora koji bi doveli do demokratske smjene vlasti. Odbor DNP Gradske opštine Golubovci je snažno podržao i odluku poslaničkog kluba DF-a da prisustvuje premijerskom satu, kako bi na licu mjesta sa naredbodavcima razmijenili argumente brutalnom progonu i torturi koju režim sprovodi nad nanjjačim opozicionim subjektom. Uvažavajući realnost medijske blokade u kojoj se po instrukcijama režima nalazi DF, sa odbora je upućena preporuka rukovodstvu da  kada god je na dnevno redu Skupštine neko pitanje od značajnijeg interesa za građane treba iskoristiti mogućnost javnog demaskiranja i osujećavanja namjera režima a sve u cilju  razbijanja jednoumlja i medijskog mraka.

Odbor je uputio i poziv svim slobodnim građanima da se bez straha  priključe protesnom maršu Ulicama narodnog otpora i režimske torture koji Demokratski front organizuje 24. Marta u 19 h u Podgorici.