Opštinski odbor Demokratske narodne partije Nikšić na  sastanku kojem je pisustvovao predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, analizirao je ukupni društveno-politički ambijent u kom su se  održali protekli parlamentarni izbori.

Na sjednici OO DNP je istaknuto da je uprkos  brojnim nepravilnostima, prijetnjama , ucjenama, i lažnom državnom udaru, Demokratski front u Nikšiću ostvario odličan izborni rezultat. Ovakvom izbornom rezultatu Demokratskog fronta u Nikšiću veliki doprinos je dao Opštinski odbor DNP-a, koji će  nastaviti s dosljednom i beskompromisnom borbom protiv aktuelnog režima, kako na državnom, tako i lokalnom nivou. Ovaj izborni rezultat je najbolja potvrda opozicionog karaktera Nikšića,  kao i jasan dokaz da se građani ove opštine ne mire sa zloupotrebom izborne volje građana na prethodnim lokalnim izborima kada je DPS političkom korupcijom ukrao i oteo pobjedu opoziciji.

Prisutnim članovima odbora obratio se i lider DNP-a Milan Knežević, koji je istakao da će DNP i DF, i pored medijske i politicke hajke koja se vodi protiv DF-a, i njega lično, još jače i snažnije  nastaviti antirežimsku borbu, sa svim raspolozivim demokratskim sredstvima. DF će uraditi sve da se rasvjetli tzv “državni udar”.

Predsjednik Knežević je upoznao članove nikšićkog odbora sa detaljima posjete srpskom premijeru, i istakao da je posebno zadovoljan činjenicom da je od Aleksandra Vučića dobio garancije da će Srbija ostati vojno neutralna. To nama, kao partiji koja se zalaže za vojnu neutralnost omogućava da još snažnije i argumentovanije promovišemo koncept vojne neutralnosti četiri države na Balkanu (B 4 Crna Gora, Srbija, BiH, Makedonija) u kojem bi Srbija trebala da bude nosilac te ideje, a Crna Gora moderator.  Nadam se  da  će opozicija u narednom periodu djelovati homogeno i da će dogovoriti modalitete saradnje koji će doprinijeti da Đukanovićeva većina, koju personifikuje Duško Marković, ne izdrži ni 2017. godinu-istakao je Knežević.

Opštinski odbor DNP Nikšić dao je punu podršku predsjedniku partije Milanu Kneževiću, kao i predsjedništvu  DF-a, u aktivnostima na razobličavanju afere “državni udar”, i podržao odluku o bojkotu rada parlamenta. Istaknuto je da je plasiranje informacije u medijima o tzv. “državnom udaru” tokom izbornog dana direktno uticalo na izborni rezultat, zbog čega su izbori od 16. oktobra bili neregularni, te njihov rezultat ne odražava slobodno izraženu volju građana. OO DNP Nikšić je pozdravio napore predsjedništva DF-a na objedinjavanju opozicije i traženju zajedničkog modaliteta daljeg djelovanja.

Sa sinoćne sjednice je upućen i apel opozicionim kolegama u Budvi i Kotoru da što prije pristupe formiranju novih opštinskih vlasti čime bi građanima najbolje demonstrirali, kako jedinstvo i zrelost opozicije u cjelini, tako i mogućnost skore smjene odnarođenog režima u čitavoj Crnoj Gori, i izbjegli mogucnost  ponavljanja “nikšićkog scenarija”, kada je na djelu bila klasična politička korupcija u liku Draga Đurovića, odbornika Pozitivne Crne Gore.