OO DNP Pljevlja: Neminovna smjena vlasti na narednim lokalnim izborima

OO DNP Pljevlja: Neminovna smjena vlasti na narednim lokalnim izborima

Na sjednici Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Pljevlja, kojom je predsjedavao predsjednik Odbora Vladislav Bojović, razmotrena je aktuelna politička situacija u Pljevljima i Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora, uz posebann osvrt na postignuti rezultat Demokratskog fronta u Pljevljima, i tom prilikom su jednoglasno usvojeni sljedeći zaključci:
I pored toga što su posljednji parlamentarni izbori u Crnoj Gori održani u neregularnoj atmosferi tzv. državnog udara i ambijentu brojnih drugih zloupotreba, sa zadovoljstvom je konstatovano da je Demokratski front u Pljevljima ostvario najbolji rezultat na nivou države.
Opštinski odbor Demokratske narodne partije u Pljevljima izražava veliku zahvalnost svim aktivistima DF-a na zalaganju i radu u predizbornoj kampanji, kao i svim biračima na velikoj podršci. Opštinski odbor DNP-a u Pljevljima i veliki broj članova i simpatizera dali su snažan doprinos ukupnom rezultatu Demokratskog fronta u ovom gradu. Odbor je naglasio da postignuti rezultati DF-a i opozicije predstavljaju siguran pokazatelj da će se na predstojećim lokalnim izborima neminovno desiti promjena vlasti u opštini Pljevlja.
Opštinski odbor DNP iskazao je punu podršku predsjedniku DNP-a Milanu Kneževiću, kao i Predsjedništvu DF-a u zahtjevu da se što prije i do kraja rasvijetle sve činjenice i okolnosti vezane za takozvani državni udar. Opštinski odbor je najoštrije osudio progone Demokratskog fronta od strane režima, i istakao da DF predstavlja potvrdu snage, jedinstva, opozicione čvrstine i dosljednosti političkog saveza.
OO DNP Pljevlja snažno je podržao stav rukovodstva DNP-a da se odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO može donijeti samo na referendumu, jer bi svako drugo rješenje i način odlučivanja ozbiljno destabilizovali Crnu Goru, i bili do kraja nelegitimni.