Demokratski Front, Demokrate, Demos, SNP i URA održali su sinoć zajednički protestni skup protiv uvođenja jednopartizma u Nikšiću pod parolom „Podrži bojkot – porazi mafiju!“

Kako su poručili sa protesta, jednopartijski izbori u Nikšiću, zakazani za 12. mart, predstavljaju običnu farsu, suprotni su principima ustavnog i zakonskog poretka, lišeni su logike i legitimiteta i otvorili su prostor za neprihvatljiv udar na princip tajnosti glasanja.

Interes svih opozicionih političkih subjekata, kako je naglašeno, uprkos nespornim i priznatim programskim i metodološkim razlikama, jesu slobodni, demokratski i fer izbori kao i višepartizam i uspostavljanje pravne države.

„DPS je putem pljačkaške privatizacije, organizovanih kriminalnih grupa i političke korupcije ekonomski i socijalno razorio Nikšić, povećao nezaposlenost i produbio nejednakost, što jednako pogađa sve građane bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu i partijsku pripadnost“, smatraju u ovim opozicionim strankama.

Zajednički stav opozicije je da je neprihvatljivo i neodrživo da se u Nikšiću, drugom gradu po broju stanovnika, uvodi jednopartijski sistem u dvadeset prvom vijeku, suspenduje pravo građana na demokratiju, a izbori pretvaraju u lakrdiju o trošku svih građana.Podsjetimo, na sjutrašnjim izborima u Nikšiću učestvuju DPS i SD. Opozicija je odlučila da bojkotuje izbore zbog toga što je Skupština Crne Gore, koju takođe bojkotuju, skinula imunitet poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću koji su među osumnjičenima za pokušaj terorizma 16. oktobra u Crnoj Gori. Mandić i Knežević su to demantovali uz obrazloženje da je posrijedi namještaljka “režima Mila Đukanovića”.