Piše: Jovo Pejović

Da li će konačno razvedriti iznad Gore Crne, odgovor će dati njeni građani 30. avgusta kada budu prebrojani glasački listići od Pljevalja do Ulcinja. Zato svi, ama baš svi, treba ovih dana da se presaberemo i donesemo odluku kakvu to Crnu Goru želimo?

Ozbiljno treba da se zapitamo kakav život možemo da očekujemo ako prihvatimo da nam i dalje aktuelni režim namještenim kratkoročnim interesima, ponižavanjima i ugrožavanjem trajnih vrijednosti na kojima počiva Crna Gora kroji sudbinu, a mi da zabijemo glavu u pijesak i ponašamo se kao da se to nas ne dotiče. Donošenjem loših odluka, dodatno usložnjavamo ionako lošu situaciju u kojoj se nalazimo i pomažemo da se zlo koje je nanijeto državi i njenim građanima lošim odlukama nikada ne ispravi. U nedjelju moramo biti mudri, više nego ikad dosad, jer društvo u kojem živimo je društvo poremećenih vrijednosti u kojem nije važno učiniti nešto dobro za državu, već slagati uz pomoć dobrog marketinga i povjerovati šarenim lažima da će ovim prostorima poteći med i maslo ako ovaj režim ostane na vlasti. Kao da u proteklih trideset godina ovdje nijesmo živjeli i sve njihove prevare osjetili na sopstvenoj koži.

Nosioci izvršne vlasti i njima bliski prijatelji su iznijeli pare u inostranstvo, pa ih više nije briga za državu, zato je svakome, ko iole poznaje prilike u Crnoj Gori jasno, da oni na ovim izborima brane ono što su pokrali, a predmet njihove krađe je država i njena imovina. Zato su se za nju zakačili i poistovjetili državu sa sobom da ih ni švajs aparatom ne možemo otkačiti. Za razliku od njih, mi branimo svetinje i pravo na slobodu i bolji život, kao najdragocjeniju vrijednost naše države.7

Države, koju nam je Bog podario i učinio najljepšim rajem na zemlji, koju smo, nažalost, prepustili korumpiranoj i nesposobnoj vlasti da je čerupa i derogira u svakom dijelu. Zato ljekovito zvuče riječi francuskog humaniste Arno Gujona: „Niko u Crnoj Gori za dvesta godina neće znati o aktuelnim političkim zbivanjima, ali će svako sigurno znati što je to Ostrog, ko ga je sagradio, ko tamo počiva i šta je SPC.” Oni koji su ovu marionetsku vlast golom silom instalirali u Crnu Goru, na pokradenim predsjedničkim izborima 1997. godine, koji su značili gubitak stvarne suverenosti Crne Gore i direktno miješanje u izbornu volju građana od strane Zapada, danas sve više uviđaju da su igrali na pogrešnu kartu. Tome u prilog ide izjava britanskog advokata Tobi Kedmana da bi Interpol mogao zatvoriti vrata Crnoj Gori, jer je zabrinut da je cijeli sistem korumpiran, nakon povlačenja Interpolovih potjernica za Duškom KneževićemAronom Šavivom i Džozefom Asadom.

Da se nacizam u Evropi, kao i kod nas ostvaruje u novim okolnostima, valjda je svima jasno. Nacizam su osmislili Englezi, Njemci su ga samo uveli u praksu kao vrhunac pangermanskog ekspanzionizma i rasizma prema Istoku. Tu se do današnjeg dana ništa nije promijenilo. Njemačka ne osjeća sram što je napadala i ubijala nevine i bespomoćne, već što je izgubila rat.

Zato njihova neskrivena mržnja prema narodima koji su pobjednici u tom ratu nikada nije prestala. Cilj Zapada je bio i ostao isti. Osvojiti Istok. Sve moderne ratove oni su započinjali. Zamislite kolika je kod njih količina cinizma kada vas bombarduju, ubijaju, protjeruju i na kraju vam sude. Zato na istinama treba graditi budućnost. Da se sačuvamo od zločinaca koji pod maskom tobožnje izgradnje demokratskih društava urušavaju svijet. U njihovim radionicama se obučavaju naši vlastodršci. Zbog toga u istupima režimlija ima toliko mržnje, cinizma, obmana i laži koje bezočno brane, a koje su nepojmljive zdravom ljudskom umu. Bez njih na vlasti u Crnoj Gori bi se lakše i ljepše živjelo. Rasterećeni od svakodnevnih tenzija, zasukali bismo rukave i izgrađivali Crnu Goru po mjeri svih njenih građana. U miru bismo gradili naš put u budućnost i svi zajedno bismo dijelili dobro i zlo.

Izvor: DAN