Pejović: Krađa i izbori

Pejović: Krađa i izbori

Pod plaštom demokratije svijetom hara povampireni fašizam, sve je na prodaju, pa čak i glas, a demokratije nema bez ravnopravnosti i slobode.

Legendarni glumac i reditelj Klint Istvud je rekao: „Živimo u tužnim vremenima, svima je dosta ulizivanja. Ovo je ulizivačka generacija. Mi stvarno živimo u generaciji pi*kica, svi hodaju po jaji*a.“


Savremeni čovjek se negdje izgubio. Postao je otuđen od svijeta, društva, ali i samog sebe. Sve više živimo iracionalne, virtuelne živote i sve smo udaljeniji od stvarnog svijeta. Otuđenje, pohlepa, agresivnost i stalno oticanje smisla i vrijednosti ljudskog postojanja potisnuli su u drugi plan čovječnost i dobrotu. Život u kome nijeste svjesni što se događa oko vas nije život, premnogo je onih koji nijesu svjesni trenutka u kojem živimo. Pod plaštom demokratije svijetom hara povampireni fašizam, sve je na prodaju, pa čak i glas, a demokratije nema bez ravnopravnosti i slobode. Ukoliko kupujete nečiji glas, kupili ste slobodu i pravo tog čovjeka da slobodno odlučuje. On više nije slobodan građanin. On je rob u glasačkoj kabini.


Ukoliko kradete tuđe glasove, bilo da se radi o prevari ili kupovini, vi takve ljude pretvarate u niža bića koja ne umiju samostalno da odlučuju. Nijedni do sada održani izbori u Crnoj Gori nijesu bili ni fer ni pošteni, bilo da se radi o manipulacijama s biračkim spiskovima, oduzimanju biračkog prava, zastrašivanju birača, kupovini glasova kroz otkup ličnih karata, ucjenama, prijetnjama, otpuštanju sa posla… Jednostavno ovdje izborni dan nije dan koji vi i vaša porodica doživljavate kao praznik. Naprotiv to je dan u kome vlast sije strah i stvara atmosferu vandrednog stanja. Takvim ponašanjem Crnu Goru su bacile na koljena vodje nedorasle vremenu u kojem živimo radi očuvanja sopstvenih pozicija što narodu nije donijelo ništa dobro. Što to građane Crne Gore tjera da vjeruju takvim vođama i da rade protiv sebe, pitanje je svih pitanja. Kako im konačno nije jasno da je za normalizaciju crnogorskog društva i zaustavljanju lažne svijesti o nama potrebna hitna smjena ovog režima. Kako konačno ne shvate da smo ovdje sami sebi brisali sve, sve što nas je činilo posebnim. Oni su nas doveli do toga da smo skoro izgubili nacionalni identitet. Malograđanski idioti kojima je bitno samo da grickaju i koji su spremni da se prodaju za male pare a busaju se u patriotizam uništavaju Crnu Goru.


Na sceni je svojevrsna degradacija svega i svačega. Zato svi koji želite promjene, oprez! Otvorite četvoro očiju na biralištima. Naročito vi kojima je povjereno čuvanje glasačkih kutija na biračkim mjestima. Ne vjerujte u riječi članova biračkih odbora koji su tu u ime vlasti i koji po pravilu uvjek govore:„Tu smo, kao i vi da ovo završimo ljudski i pošteno“. Poslije ovih riječi po pravilu slijedi krađa.