Ispružena ruka manjinskim narodima od strane nove vlasti da zajedno gradimo bolju Crnu Goru nije fraza, već prijateljski poziv onih koji nijesu učestvovali u vašoj diskriminaciji i ugrožavanju vaših prava i sloboda, poručio je Jovo Pejović potpredsjednik Demokratske narodne partije i funkcioner DF-a.

 

Vaši lideri koji su bili u vlasti imali su dovoljno vremena da od Mila Đukanovića i njegovog režima traže odgovor i za Bukovicu i Štrpce i za Dubrovnik i Orlov let i za kolone koje su po njihovom nalogu nakon predsjedničkih izbora 1997 godine išle u Malesiju da bi Srbe omrazili Albancima, jer su i tada kao sve i do danas imali u svojim rukama mehanizme da se sazna puna istina o tim događajima.

 

Valjda vam je jasno zašto je sve ostalo ne rasvijetljeno i kome je to bilo u interesu. Zato umjesto što lideri nacionalnih manjina pokušavaju da spasavaju odlazeći režim bilo bi mudro da stanu u odbranu istine i onih vrijednosti koje su garant boljeg života Crne Gore i svih njenih građana.

Siguran sam da će brže nego što to u ovom trenutku mislite izaći na vidjelo sve istine koje odlazeći režim decenijama krije o tome ko su u Crnoj Gori glavni protagonisti podjela i diskriminacija po nacionalnim i vjerskim osnovama i zašto su to radili. Tome danu se raduju svi časni i pošteni ljudi u Crnoj Gori ma kako senacionalno i vjerski izjašnjavali, kazao je on.

Izvor: DAN