Književno veče Milana Kneževića, povodom njegove nove zbirke poezije „Nijemi dijalozi“, koju je objavilo Udruženja književnika Crne Gore, biće održano u srijedu, 25. aprila, u Pljevljima, u sali Skupštine opštine, s početkom u 19 časova.

O poeziji Kneževića govoriće prof. dr Dragan Koprivica i pjesnikinja Milica Bakrač.

Knežević je rođen 24. marta 1980. godine u Podgorici. Studije je završio na Filozofskom fakultetu u Nikšiću; profesor je srpskog jezika i književnosti.

Godine 1997. proglašen je za najboljeg mladog pjesnika u izboru radija Crne Gore i Biblioteke „Radosav Ljumović“; predstavljen je u dvijema kolektivnim zbirkama mladih pjesnika („Dan poslije budućnosti“, 1999. i „Predio u praskozorje“, 2008.). Jedan je od autora s prostora bivše SFRJ, zastupljenih u antologiji „Van kutije“ (2009), a zastupljen je i u antologijama crnogorske poezije. Pored “Nijemih dijaloga”, Knežević je objavio i zbirke: „Deponija snova“ (2007), „Avlija bivših“ (2011), „Dnevnik sitnih grehova“ (2014) i „Elektronska identifikacija birača“ (2016).

Spektar tema i motiva u poeziji Kneževića je širok, kao i žanrovske odrednice: od ljubavne do kontemplativne poezije, od poetski opisanih sudbina velikana umjetnosti i društva do likova običnih, tzv. malih, najčešće bezimenih ljudi, izgubljenih u vremenu i prostoru, kroz čije sudbine se prelama naše vrijeme. Knežević je i angažovani pjesnik, koji piše na goruće, aktuelne teme i dileme savremenog društva, odazivajući se smjelo i autentično, ali ostajući suvereno u pjesničkoj ravni, bez politizacije društvenog trenutka.

Organizator ove književne promocije je DF Pljevlja.