Poslanici DF-a „pozdravili“ režimske kukavice (VIDEO)

Poslanici DF-a „pozdravili“ režimske kukavice (VIDEO)

Ova ološ u Skupštini donijela je odluku o skidanju imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, sa bine je saopštio Marko Kovačević iz NSD-a.

Izglasavanjem skidanja imuniteta poslanici vlasti su omogućili njihovo privođenje koje je naložio specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, u vezi „državnog udara“ za koje tvrdi da se trebao desiti na dan izbora 16. oktobra prošle godine. Pristalice DF-a glasanje su čekali ispred Skupštine, a poslanici DF-a su ušli u parlament nakon što su čuli odluku da se ukine iminitet.

Milan Knežević i direktor podgoričke policije Jovica Rečević dogovorili su se da poslanici uđu na sporedni ulaz. Pri ulasku u Skupštinu došlo je do više incidenata i guranja između poslanika DF-a i policije. Kada su poslanici DF-a pokušali da uđu plenarnu salu DF je uputio zahtjev da se novinarima dozvoli da ostanu u parlamentu dok su oni tu.

Koristimo snimak „Vijesti“ koji su zabilježili šta se dešavalo u Skupštini.

Mandić: Poslanici vlasti su kukavice koje su izbjegavale da nas pogledaju u oči

„Nijedan poslanik nije htio da nas pogleda u oči. To su kukavice i miševi. Upozoravam režim Mila Đukanovića da se Crna Gora nalazi na ivici građanskih sukoba. Upozoravali smo i ljude u Skupštini da ne mogu oni na osnovu iskaza Sinđelica ili neke slične bitange da se ovako ponašaju prema predstavnicima druge polovine Crne Gore,“ kazao je poslanik DF-a Andrija Mandić i dodao:

„To je ispod dostojanstva i lične hrabrosti svakog građanina. Oni su svojom odlukom htjeli nas da zaplaše. Sad vidite ko je kukavica, a ko je hrabar i dostojanstven čovjek,“ rekao je on.

df 15.februar 2 Посланици ДФ а поздравили режимску олош у Скупштини

Podsjetimo, sjednica nelegalnog krnjeg parlamenta, trajala je veoma kratko. Niko od prisutnih nije tražio završnu riječ.

42 poslanika je glasalo za ukidanje imuniteta, a protiv i uzdržanih nije bilo.

Okupljeni su skandirali: „Katniću ološu!“ Kordon policije se razišao ali je ostala ograda.

Režimski poslanici napustili su Skupštinu kroz zadnji ulaz. Poslanik DF-a Milutin Đukanović se obratio sa bine: „Poslanici DPS-a su se razbježali“.

DF je, pošto se stanje smirilo, odlučio da ostaju u Skupštini čiji rad bojkotuju jer tvrde da izjašnjavanje građana na parlamentarnim izborima nije bilo slobodno zbog, kako ga zovu, lažnog državnog udara 16. oktobra.

Predrag Bulatović rekao je da je od Skupštine tražio dozvolu da sa njima u parlamentu sve vrijeme budu novinari u slučaju dolaska policije i hapšenja Mandića i Kneževića.

Poslanik DF-a Slaven Radunović obratio se preko lajvstrima na svojoj fejsbuk stranici građanima Crne Gore i kazao da ukoliko mediji ne budu mogli da prenose dešavanja iz Skupštine, oni će koristiti alternativna sredstva kako bi obavještavali javnost. Medijima je za sada dozvoljeno da ostanu do četiri sata.

Izvor: In4s.net

Foto: Savo Prelević Vijesti