Poslanik DF-a Zogović osudio neprimjereno ponašanje predsjednika Skupštine Ivana Brajovića

Poslanik DF-a Zogović osudio neprimjereno ponašanje predsjednika Skupštine Ivana Brajovića

Ivan Brajović, predsjednik korumpiranog Sinđinog Parlamenta, mora odgovoriti crnogorskoj javnosti zbog čega je na dan zasijedanja Administrativnog odbora pozvao pojačanje u liku trideset naoružanih policajaca u civilu. Ovaj čin militarizovanja Skupštine najbolje oslikava stanje represije, koju Sinđina parlamentarna većina demonstrira u strahu od promjena, koje ni montirani procesi protiv lidera DF-a neće zaustaviti.

Zato javno pitam, na osnovu koje bezbjedonosne procjene, i na osnovu kojeg člana Poslovnika o radu Skupštine, je Ivan Brajović pozvao pojačanje od trideset naoružanih civila. Da zastiđe ove odluke bude kompletno, potrudio se Luiđ Škrelja, koji je, zloupotrebljavajući funkciju predsjednika, u jednom trenutku upravo pozvao te naoružane civile, ne bi li, okuražen njihovim prisustvom, i sam u svom bijednom očaju pokušao da izgleda opasno.

Ne postoji u svijetu Parlament u kojem predsjednik Administrativnog odbora, okružen naoružanim nepoznatim licima, čita proglas specijalnog državnog tužioca, koji nije imao hrabrosti da se suoči s poslanicima DF-a. Uz to će ostati i zabilježena fašistička poruka Marte Šćepanović, koja je poručila da nas treba “išćerati iz Crne Gore”, kojom je i definitivno zaokružena ideološka matrica planiranog progona i pogroma svih koji drugačije misle od lopovske družine u DPS-u.

A Ivan Brajović, ucijenjen zbog “Limenke”, poput lutke u teatru apsurda , a po nalogu Mila Đukanovića i Duška Markovića, Skupštinu “pojačava” desetinama naoružanih ljudi, koji su bili spemni da pucaju na sedmoricu golorukih poslanika DF-a. I još daju sebi za pravo da se posle svega pozivaju na nekakav Etički kodeks, koji su prekršili po svim osnovama u manijakalno histeričnoj žurbi brutalnog gaženja Ustava i zakona, da bi po nalogu ostrašćenog Katnića odredili pritvor liderima DF-a.

Ni u Poslovniku, ni Etičkom kodeksu nigdje ne piše da u Skupštini mogu biti naoružani civili, posebno ne u vrijeme trajanja sjednice odbora. Ali njihovo prisustvo najbolje govori o opravdanom strahu od DF-a, jer suočeni sa rukom pravde, koja će ih sve stići, u DPS-u posežu za posljednjim elementima beščašća, u kojem su ogrezli do grla. Zato nas neće začuditi ako Ivan Brajović, u strahu od DF-a, na plenum pozove i NATO trupe, da odbrane njega i Milivoja Katnića od suda javnosti. Međutim, trebalo bi da znaju da im ni NATO ne može pomoći da održe u političkom životu jednu mafijaško-koruptivnu hobotnicu, čiji se kraj približava.