Predrag Bulatović vraća kontrolna saslušanja

Predrag Bulatović vraća kontrolna saslušanja

Predsjednik Odbora za antikorupciju, Predrag Bulatović, predložio je da to skupštinsko tijelo do kraja godine, između ostalog, održi kontrolna saslušanja državnih tužilaca povodom afere Koverta. Predlažući plan rada odbora za 2019. Bulatović je kazao da od tužilaštva očekuje izvještaje u predmetima Limenka i kamp Zlatica, koje su ranije tražili.

Bulatović je izabran za predsjednika odbora krajem 2018, ali zbog hapšenja kolega iz DF-a do sada nije rukovodio tim tijelom.

„Treba da razgovaramo o djelovanju Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) koja je blokirala novac Demokratskom frontu nakon parlamentarnih izbora i naknadno kaznila Demokratsku partiju socijalista (DPS) zbog nezakonitog finansiranja. Ovaj odbor treba da ispita i navode Duška Kneževića o privatizaciji Elektroprivrede, ali i zapleni droge na brodu Jadran“, kazao je Bulatović.

Nakon što je Koča Pavlović (DF) predložio da se održi kontrolno saslušanje ministarke ekonomije Dragice Sekulić koja je bila na čelu tenderske komisije za privatizaciju Instituta u Igalu, Obrad Mišo Stanišić upozorio je da bi mogli ući u nadležnosti drugih tijela: „Postoji Komisija za kontrolu procesa privatizacije pa tamo pokrenite to pitanje. Ovaj odbor nije nadležan za organizovani kriminal, već Odbor za bezbjednost. Tamo imate članove pa tražite saslušanja“, kazao je Stanišić, prenosi Arhimed.

Daliborka Pejović (DPS) kazala je da Odbor treba da se bavi izmjenama Zakona o sprečavanju korupcije.