Iskreno i od svega srca, uz osjećaj nacionalnog ponosa, predsjednik DNP-a Milan Knežević, u svoje ime, kao i u ime svih članova i simpatizera Partije, upućuje najljepše čestitke Dejanu Zlatičaninu, prvom šampionu u istoriji crnogorskog boksa u najprestižnijoj svjetskoj WBC verziji.

Knežević mu pritom čestita i što je održao čvrsto zadatu riječ, i na stranom terenu u furioznom naletu nokautirao svog velikog protivnika iz Bolivije, Franklina Mamanija, i to već u trećoj rundi. Ovim je, kako ističe Knežević, ispisana najsvjetlija stranica u istoriji crnogorskog boksa, a Zlatičanin jedini stao u red sa Matom Parlovim, koji je 1978. ispisao prvu i najsvjetliju stranicu tadašnjeg jugoslovenskog boksa, u istoj WBC verziji.

Knežević ovim srećnim i trijumfalnim povodom iskazuje realna očekivanja da će i država Crna Gora konačno stati iza svoga, i svjetskog šampiona, Dejana Zlatičanina, i ispoštovati njegove sportske domete onako kako on to zaista i zaslužuje već duži niz godina. I da će se riječi formalnih čestitki iz državnog vrha pretvoriti u stvarne poteze profesionalne podrške, kakvu svaki svjetski šampion zaslužuje, pa sigurno i naš Dejan Zlatičanin, sada već najslavniji bokser u istoriji crnogorskog boksa, i jedan od velikana crnogorskog sporta uopšte.