Povodom Osmog marta, Međunarodnog dana žena, koji se obilježava u svim civilizovanim zemljama svijeta, predsjednik DNP Milan Knežević, u ime članova i simpatizera Partije, kao i u svoje ime, upućuje najsrdačnije čestitke svim pripadnicama ljepšeg pola u Crnoj Gori i šire.

Knežević podsjeća da je Osmi mart datum, kojim se obilježava politička i socijalna ravnopravnost žena i muškaraca, da je prvo obilježen 1909. u SAD-u nakon deklaracije Socijalističke partije te zemlje, uz organizovanje međunarodne konferencije žena Socijalističke Druge internacionale, i uz predlog da se proglasi Dan žena na inicijativu Njemice Luiz Cic, čiju je misiju potom nastavila njena sunarodnica Klara Cetkin.

Knežević ukazuje da, nakon sticanja prvih prava na rad, žene imaju sve pravedniji status u duhu evropskih standarda na svim poljima kulture, nauke, umjetnosti, političkog i ukupnog društvenog života, te da je takav trend u duhu rodne ravnopravnosti nezaustavljiv u zemljama svijeta, na Balkanu, i u Crnoj Gori.