Apelacioni sud odbacio je žalbe lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića kao nedozvoljene, a kojima su se žalili jer ih je Viši sud kaznio sa po hiljadu eura jer su odbili da odgovaraju na pitanja u svojstvu svjedoka pred Specijalnim državnim tužilaštvom, prenosi FOS.

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odbio je 27. februara predlog specijalnog državnog tužioca da kazni lidere Demokratskog fronta Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića, zbog odbijanja da svjedoče.

Knežević je odbio tužiocu da kaže koji visokopozicionirani sudija mu je ponudio da plati deset hiljada eura, kako bi mu bila poništena presuda, kako je on javno tvrdio, a u slučaju Medojevića otkud mu informacija da je Miomir Mugoša platio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću sto hiljada eura da mu ne bi odredio pritvor.

Vijeće Višeg suda, odlučujući po žalbi, preinačilo je rješenje sudije za istragu i kaznilo ih sa po hiljadu evra.
Apelacioni sud je našao da nemaju pravo žalbe tom sudu – a da je Viši sud pogriješio kada je u rješenju napisao pravnu pouku – da se mogu žaliti Apelacionom.

„Nije od uticaja što je na pisanom otpravku pobijanog rješenja data pravna pouka kojom je svjedok upućen da protiv navedenog rješenja ima pravo žalbe Apelacionom sudu Crne Gore, s obzirom na to da pogrešna pravna pouka ne može konstituisati pravo na žalbu koja po zakonu nije dozvoljena“, navodi se u rješenju Apelacionog suda.