Promotivni skup DF-a u Tivtu: Pozvaćemo u Vladu svaku partiju osim DPS-a

Promotivni skup DF-a u Tivtu: Pozvaćemo u Vladu svaku partiju osim DPS-a

Demokratski Front je večeras u Tivtu održao promotivni skup u punoj sali, gdje su lideri ove partije pozvali građane Boke da se budu dio promjena koje slijede.

Uz gromoglasne aplauze podrške i uzvike „Milo lopove“ i „gotov je“ prisutni građani su ispratili obraćanja funkcionera DF-a.

Okupljenima su se obratili predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, funkcioner Demokratske narodne partije Predrag Bulatović, potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović

Bulatović: DF sluša samo narod Crne Gore

Funkcioner DF Predrag Bulatović odbacio je optužbe DPS da DF kao „eksponent stranih interesa, ugrožava Crnu Goru“.

„Jedina istina je da DF ne sluša nikog bez narod Crne Gore. Nama ne može da naredi ni jedna zemlja, posebno se zna da SAD i zapadne sile ne mogu komandovati DF-u, ali ne mogu nam komandovati ni Rusija ni Srbija koje su nam mnogo bliže“, istakao je Bulatović optužujući SAD da „žele da vrše uticaj na slobodno izražavanje volje birača“ na izborima u Crnoj Gori.

On je pozvao ambasadu SAD da objavi transkript razgovora Hojt Jia i dijela opozicije, ili da to učine crnogorski opozicionari koji su se sreli sa američkim funkcionerom „da bi ušli u regularnu završnicu izbornog procesa u koji se niko neće miješati, jer će u tom slučaju slobodno izraženom voljom građana, DPS i Đukanović sigurno pasti“.
Mandić: Nećemo da svađamo i dijelimo narod Crne Gore

Lider NSD i član predsjedništva DF-a Andrija Mandić kazao na početku da razlika između ovogodišnje i ranijih kampanja je ta što više nema nijedan opozicionar koji sumnja u pobjedu DF-a.

„Mi smo odučili kada smo krenuli u demonstracije prije godinu dana da radimo i da gradimo u Crnoj Gori. Mi nećemo da svađamo, mi nećemo da dijelimo, baš hoćemo da okupljamo i hoćemo da sabiramo. Mi nećemo da otpuštamo ljude sa posla, nego hoćemo da zapošljavamo“, kazao je Mandić

On je i na ovom skupu pozvao ostatak opozicije da im se pridruže nakon izbora.

„I danas moramo prije nego što se završi brojanje glasova da uradimo ovo što je jedna obična prijateljska prozivka. Da nam daju čvrste garancije. 16. Oktobra naveče kada DF osvoji najveći broj glasova, da oni iste večeri budu zajedno sa nama kako bi proglasili ubjedljivu pobjedu u Crnoj Gori“.

„Naš protivnik, a treba da bude i njihov, je samo DPS i njihov predsjednik Milo Đukanović“, kazao je Mandić

On je dodao da je kriminalna organizacija Mila Đukanovića mnogo gora od iste Svetozara Marovića, i da takvi zaslužuju da se nađu iza rešetaka.

„Moramo narodu da vratimo ono što je opljačkano od naroda„, kazao je Mandić.

df tivat 1 Промотивни скуп ДФ а у Тивту: Позваћемо у Владу сваку партију осим ДПС а
Medojević: Zapadu je u interesu da Milo vlada

Predsjednik PzP-a i poslanik DF-a, Nebojša Medojević je napomenuo da su nova istraživanja pokazala da opozicija ima više od 50% glasova.

„Međutim, moramo mi koji smo zajedno sa vama spavali na betonu, čekali kišu, trpjeli pendreke, hapšeni, gutali otrov, moramo da iskažemo zabrinutost jer interes zapadnih sila je da Đukanović nastavi dalje da vlada i da nađe neke poslušnike u opoziciji„, dodaje Medojević.

„Mi smo zabrinuti kao neko ko je 24. oktobra doveo skoro do pada Mila Đukanovića, samo smo tražili kolegama iz opozicije da nam se pridruže. Pazite šta će opozicija raditi posle 16-og oktobra. DF će pozvati u Vladu svaku partiju osim DPS-a, ali neke partije još nisu to prevalile preko usta. Još neće da kažu da će pozvati DF da zajedno napravimo Vladu. Nego kažu daćemo im uslove, ako se kvalifikuju i ako međunarodna zajednica dobro misli o njima“, istakao je poslanik DF-a.

On je takođe okupljenima kazao da DF neće dati imunitet Milu Đukanoviću.

„Nećemo mu reći ‘Što si krao, krao si’, provjerićemo šta je radio“, glasno je govorio Medojević dok se salom orilo’ „Lopove, lopove“.

Medojević je podsjetio da je Miodrag Lekić, predsjednik DEMOS-a, rekao njemu i Andriji Mandiću da nikad neće da ući u vladu Mila Đukanovića pa je ušao.

„Pozivamo svu opoziciju bez uslova, bez sporazuma kakvih je bilo u Nikšiću.“

Pa ako vam dođe neki Hot Ji recite mu da niti mi dolazimo u SAD da postavljamo tebi vladu, pa nemoj ni ti da postavljaš vladu maloj Crnoj Gori“, zaključio je Medojević.

df tivat 2 Промотивни скуп ДФ а у Тивту: Позваћемо у Владу сваку партију осим ДПС а

„DPS će 16. oktobra da pretrpi najveći brodolom do sada. To predosjećaju i DPS birači i oni nam uveliko ovih dana pristupaju. Znate ono, kad brod tone, onda svako želi da se spasi. Tako i DPS birači žele da operu svoje DPS biografije“, kazala je predsjednica Demokratske srpske stranke Dragica Perović, ispraćena aplauzima.

Ona tvrdi da DF ima program za sveukupni preporod države, a posebnu poruku poslala je ženama u Crnoj Gori.

„Ekonomski program DF-a velikim dijelom je namijenjen i konkretnim mjerama za podršku žena. Kako zaposlenim tako i domaćicama, samohranim majkama, ženama koje žele da pokrenu sopstvene poslove, ženama koje tek zasnivaju svoje porodice. Stoga kao žena i predsjednica Demokratske srpske stranke tražim podršku i pravo da sve žene u Crnoj Gori glasaju broj 13 i zauvijek pošaljemo Mila u istoriju„, zaključila je ona.

Izvor: In4s.net/Vijesti