Promotivni skup DF-a u Ulcinju (FOTO)

Promotivni skup DF-a u Ulcinju (FOTO)

Demokratski Front – „Mi ili on“, predstavio svoj politički program na promotovnom skupu ove izborne liste koji se održava danas u Ulcinju.

Podržavaocima ove političke grupacije obratili su se njeni lideri i lokalni predstavnici tog saveza.

df ulcinj2 Промотивни скуп ДФ а у Улцињу (ФОТО)

Potpresjednik NSD Slaven Radunović kazao je da Đukanović više nema koalicionog kapaciteta da formira vladu.

„Svi su očekivali da će se Milo fokusirati na NATO, što je i uradio, ali smo njegovu kampanju pretvorili u propast, jer on nema čime više da se brani“, istakao je Radunović.

„Kao potpredsjednik NSD, pitam koja je to majka Albanka zaplakala zbog bilo kojeg funkcionera DF. Nijedna, a zbog režima Mila Đukanovića – mnoge. Svi smo pogođeni njegovom vladavinom, moralni krah i posrnuće djela su Đukanovićevog režima“, poručio je Radunović.

On je dodao se neće složiti sa komšijama Albancima, ali će se zato fokusirati na zajednički rad.

„Ne želimo ni da Albanci iz Tuzi određuju kako ćemo kreirati naš život, ali ćemo podržati formiranje opštine. Prevareni su Albanci 1000 puta, i ne znam da li će više padati na priče DPS-a.“, rekao je Radunović.

On se osvrnuo i na ekonomsko stanje u Ulcinju.

„Đukanović je pozatvarao hotele, oteo Solanu a od građana Ulcinja, a od njih napravio konobare. Ulcinjanji imaju najniže plate. Dugo vremena se spremamo za spas onoga što je ostalo u CG i da vratimo oteto“, izjavio je.

„Na kraju, Đukanović plaća avionske karte, bori se za svaki glas. Ima li smisla da iko ostane u kući i da glasa? Apstinenti ne ostajte kući, izađite na ove izbore, pomognite oslobođenju CG! Ne dozvolite da vas iko pritiska, i spremite se 16. da slavimo„, zaključio je potpresjednik NSD.

Predsjednik PzP Nebojša Medojević kazao je da je DF godinu dana predvodi pobunu u Crnoj Gori i zajedno sa građanima ispisuje nove stranice istorije crnogorske demokratije.

On dodaje da su uspjeli da se suprostave miješanju SAD-a, čiji su visoki predstavnici, kako kaže Medojević, „htjeli još jednom da uvuku djelove opozicije u jednu anticrnogorsku, antireformsku, antidemokratsku vladu zajedno sa DPS“.

„Na svu sreći zahvaljujući razumu naših kolega iz koalicije Ključ i mladog kolege iz Demokrata Alekse Bečića, mi možemo da kažemo da smo obavili veliki posao, da će 16. uveče Milo Đukanović i DPS imati manjinu“, rekao je Medojević prisutnima.

Medojević takođe kaže da se Đukanović vratio na Đukanovića iz 90′ godina.

„Ovo je onaj Đukanović koji sije mržnju, koji prijeti, koji hapsi ljude u Bijelom Polju samo zato što su opozicija“, istakao je Medojević.

Predsjednik PzP-a poslao je poruku komšijama Albancima, da je Ulcinj crnogorski grad.

„DF će svojim programom ekonomskih, institucionalnih, političkih i društvenih reformi učiniti da Ulcinj bude sjajno mjesto za život i Albanaca i Crnogoraca i Srba i Bošnjaka i svih njenih građana“, rekao je Medojević dodajući da na ovim izborima nije pitanje ko je koje nacije i vjere, već je pitanje da li će ova država da opstane.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić je pozdravio građane i građanke Ulcinja ističući da je DF otkada je izašao na ulice i pobudunio se protov režima Mila Đukanovića, ređa pobjede.

„U DF- nije bilo ljudi koji se mogu korumpirati, nije bilo izdajnika, nije bio niko iz DF-a koji je mogao podnijeti ono što se desilo 27. januara kada je formirana korumpirana vlada i kada je Milo Đukanović kupio nekoliko poslanika Pozitivne Crne Gore. Nismo htjeli da izdamo narod i da sjednemo sa Milom Đukanovićem, da pregovaramo ili bilo ko od nas da pomisli da može ući u njegovu vladu. I to je bila naša pobjeda. I bila je pobjeda i onaj dan kada smo ušli u parlament i rekli Đukanoviću ono što je – Milo lopove“, kazao je Vučinić ispraćen aplauzima.

„Broj 13 simbolizuje slobodu i pravdu. To je broj državnosti i ustanka. 13. Smo pobijedili okupatore s strane, a sada moramo pobijediti okupatore iznutra koji su zarobili Crnu Goru“, zaključio je Vučinić.

Kandidat za poslanika, mr Dejan Đurović zahvalio se na hrabrosti mladih Ulcinjana što su došli u ovolikom broju.

„Đukanović se boji ovakvih ljudi. Siguran sam da nećete dozvoliti da se ponovi 2001. Tražim od predsjednika NSD, koji je nosioc liste da 16. imenuje novu Vladu. Đukanoviću pripremi se zajedno sa svojim kumovima za 16. Oktobar. Vi koji čuvate kutije, budite pažljivi, jer imamo primjera na koji način se glasa tuđim ličnim kartama“, istakao je Đurović

Poslanica DF-a, dr Ljiljana Đurašković kazala je da je Ulcinj zaboravljen grad jer vlast decenijama uzima od naroda.

,DF je svjestan te činjenice i ima program kako da nam pruži budućnost. U Ulcinju ima više desetina hiljada nezaposlenih vispkoškolaca, a DF ima program za obnovu: ekonomski i socijalni program. DF ima rešenje i zna na koji način da probudi CG“, izjavila je ona.

Dr Milan Rolović iz OO PzP u Ulcinju poručio je Đukanoviću da će nakon izbora biti procesuiran.

„DPS je otvorio svesku od prije 10 godina i uradio isto. Poziva ljude iz inostranstva, gdje jedna Ulcinjanka koja radi u Montenegro ejrlansu lobira za karte. To je do sad moglo, ali će gospodin Đukanović u ponedeljak biti procesuiran, i on, i ova gospođa i tužilaštvo“, kazao je Rolović.

df ulcinj Промотивни скуп ДФ а у Улцињу (ФОТО)

Izvor: In4s.net