Demokratski front organizovaće u ponedjeljak, 21. maja protestnu šetnju, u znak podrške utamničenom predsjedniku Demokratske narodne partije i jednom od lidera DF-a Milanu Kneževiću.

Kako je za “Slobodu” kazao rukovodilac javnog okupljanja Nikola Jovanović, šetnja je predviđena od zgrade Osnovnog suda u Podgorici do objekta ZIKS-a.

Okupljanje je zakazano ispred Osnovnog suda u 9:30 časova, kada će se prisutnima obratiti opozicioni lideri, a nakon toga okupljeni građani uputiće se u šetnju do kapija ZIKS-a. Tamo je predviđeno obraćanje funkcionera DF-a koji su i sami bili žrtve političkog progona, naveo je Jovanović.

Prema njegovim riječima, početno mjesto okupljanja je simbolično izabrano imajući u vidu da je Osnovni sud, kršeći sve zakone i Ustav, nepravedno osudio i poslao u zatvor Kneževića.

Predsjednik DNP-a se već dva mjeseca nalazi na izdržavanju kazne zatvora i jedini je politički zatvorenik danas u Evropi. Cilj ove protestne šetnje jeste da se iskaže neslaganje sa nepravednim i nezakonitim progonom opozicionog poslanika i predsjednika parlamentarnog političkog subjekta, koji se nalazi iza zidina ZIKS-a isključivo zato što je protivnik diktatorske vlasti u Crnoj Gori, dok se, istovremeno, razni dokazani i osuđeni kriminalci nalaze na slobodi, istakao je Jovanović.

Maršruta protestne šetnje je planirana starim putem ka Danilovgradu do kapije ZIKS-a, a ispunjene su sve zakonske pretpostavke za njeno održavanje.