Radović: Članovi odbora DPS-a demonstrirali silu tokom izbornog dana

Radović: Članovi odbora DPS-a demonstrirali silu tokom izbornog dana

Da izborni dan nije praznik demokratije već gola primjena sile potrudili su se da pokažu članovi biračkog odbora, pripadnici Demokratske partije socijalista, na biračkom mjestu u Gostilovini Opština Mojkovac.

Pomenuti članovi pokazali su svu brutalnost, nekulturu, nevaspitanje a nadasve mržnju prema pripadnicima drugih političkih opcija, što je prisutno već više decenija u toku izbornih procesa u Crnoj Gori, saopštila je funkcioner DNP- i DF-a i odbornik u SO Mojkovac Maša Radović.

„Kako vrijeme prolazi nadali smo se da će ovakve pojave u toku izbornog procesa nestajati i da će se izborni dan u pravom smislu riječi biti praznik demokratije tokom koga će se građani svojom voljom u prazničnom raspoloženju izjasniti za političku opciju, za koju smatraju da treba da vlada Crnom Gorom.

Međutim, dešavanja na glasačkom mjestu Gostilovina pokazala su ne da negativne pojave nestaju nego da dobijaju na intezitetu bez obzira što je Crna Gora postala članica NATO-a, kuca na vratima EU, hvali se liderstvom demokratije u regionu, vladavinom prava i poštovanjem ljudskih prava i sloboda. Da ništa od ovoga, čime se vlast u Crnoj Gori hvali nije tačno, primjer je ponašanje članova biračkog odbora iz redova DPS-a“, saopštila je Radović.

Ona je navela da su „pomenuti članovi biračkog odbora poslije zatvaranja biračkog mjesta i pristupanju prebrojavanju glasova pokazali pravo lice kako DPS sprovodi DEMON(kratiju)“, te da su predsjednici biračkog odbora pokušali da zabrane da unese u zapisnik primjedbe na tok glasanja onako kako ih je ona vidjela.

„Njihov pokušaj nije bio u skladu međuljudskog dijaloga, već su uz psovke, galamu i pokušaj fizičkog nasrtaja na predsjednicu htjeli da je primoraju da u zapisnik unese ono što njima odgovara. Ne samo da su iskazali svoju nekulturu, nedostatak kućnog vaspitanja i mržnju koja se vidjela u njihovim očima, nego su iskazali junaštvo današnjih Crnogoraca da se fizički obračunaju sa slabijim polom.

Pogazili su crnogorsko vaspitanje, a posebno su pogazili uvriježeno shvatanje o Crnogorcima da su čuvari nejači, posebno žena i djece a nadasve čuvari poštenja“, kazala je Radović i istakla:

„Ovo njihovo ponašanje još jedanput je pokazalo da DPS-a ne preza od bilo čega, pa makar i fizičkog obračuna sa ženama da dođe do svoga cilja a to je pobjeda na izborima po bilo koju cijenu ne birajući sredstva“.

Ona je istakla da u ponašanju pomenutih članova biračkog odbora Gostilovina pripadnika DPS-a postoje elementi krivičnog djela Ugrožavanja sigurnosti lica kao i krivičnog djela Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te izrazila nadu da će Državno javno tužilaštvo procesuirajući navedena lica pokazati da je Crna gora pravna država, članica NATO pakta, kandidat za ulazak u EU i zemlja obezbijeđenih ljudskih prava i sloboda kao i rodne ravnopravnosti.

„Na kraju poruka svim članovima DPS-a da ću izbjeći da dam detaljan opis kako su izgledali pomenuti članovi u ovom njihovom poslu, a istovremeno poručiti da nas ne mogu prepadnuti a još manje nas mogu natjerati da se ponašamo kao oni, jer smatramo da Crna Gora zaslužuje da bude mnogo različitija od onoga kako želi DPS“, poručila je Radović.