Savjet mladih DPS-a je kampanju za lokalne izbore u Mojkovcu započeo na skandalozan način zloupotrebom djece i obrazovnih ustanova u političke svrhe. Oni su tom prilikom posjetili školu i pokloni djeci pribor, kako bi se na drustvenim mrežama prikazali kao humanitarci. Ta obmana nije mogla da im prođe čak ni u virtuelnoj stvarnosti već su izazvali podsmjeh i prezir svih normalnih.
Ovih dana ministar prosvjete Damir Šehovic, vjerovatno obaviješten putem fotografija Savjeta mladih DPS sa prvacima o stanju u kakvom se nalaze učionice u osnovnim školama u Mojkovcu, I “duboko zabrinut” zbog toga, odlučio da posjeti škole i obeća da ce uložiti milion evra u rekonstrukciju istih u sledećoj godini. Istovremeno je obećao izgradnju stambenih jedinica za prosvetni kadar, a sve u predvečerje mojkovačkih izbora. Ministar nije štedio obećanja jer su ionako navikli da građani ne vjeruju u predizborne bajke I prazne price. Ovaj potez predstavlja brutalnu zloupotrebu državnih resursa u političke svrhe I grubu zloupotrebu službene dužnosti, zbog koje bi u svakoj drugoj državi automatski bio smijenjen sa tog položaja. Posebno je problematično što je minister u “radnoj”posjeti obećao milione za obrazovanje, sa namjerom da na taj način, stekne političke poene za svoju Socijaldemokratsku partiju, inače novoformiranog satelita DPS-a koju sačinjavaju dobro poznati predstavnici režima.
Potreba za ovom aktivnošću funkcionera SD-a je očigledna. Ta minorna partija, kojoj DPS pozajmljuje glasove I tako izbornim inzinjeringom dobija mandate, treba da posluži I u Mojkovcu kako bi DPS na jeftin način zaokružio još jedan mandat, koji je nedostižna granica ovog političkog subjekta. Problem je očigledno nastao jer su Brajović, Šehovič I Marković izračunali da ova grupacija jedva može da dobaci do cenzusa koji je na prošlim izborima iznosio 250 glasova I da nešto pod hitno treba da se uradi po tom pitanju. Naravno, građani Mojkovca neće povjerovati u ove providne mahinacije I lažna obećanja jer je ova grupacija, zajedno sa bivšim kolegama iz SDP, na prošlim izborima jedva uspjela zajedno da pređe census. Toliko Ih cijene u Mojkovcu I toliko su politički značajni.
Zato Šehoviću I drugim ministrima poručujemo da ne potcjenjuju razum Mojkovčana I da ne dolaze mjesec dana pred izbore I da se rasipaju milionskim obećanjima o navodnim investicijama. Dobro je poznato šta je ova Vlada I sve prethodne uradila za Mojkovac- gotovo ništa. Saldo njihove politike je ekonomsko pustošenje I odumiranje privrede našeg grada I lično bogaćenje visokih državnih funkcionera koji su rodom iz Mojkovca. Ministar Šehović nam je inače dobro poznat po tome što je odmah po stupanju na funkciju uspostavio pravilo da se djacima izdaju svjedočanstva isključivo na latinici a da oni koji žele da im budu na čiriličnom pismu podnesu specijalne zahtjeva o kojima će ministarstvo odlučiti, čime je na otvoren način sprovodio diskriminaciju đaka I brutalno gazio ustavno određenje da su čirilično I latinično pismo ravnopravni. Prema tome, ovom ali I svakom drugom ministru Vlade bi bilo bolje da zaobilaze Mojkovac I da nas poštede prazne price, baš kao što nas je Vlada zaobilazila sve ove godine.
Demokratski front će nakon izbora 26. novembra, kada preuzmemo odgovornost od građana, zajedno sa svima onima koji budu dijelili naše principe I stavove o ekonomskom oporavku, borbi protiv organizovanog kriminala I korupcije I iskorijevanja svih pošasti koje je DPS ostavio za sobom, formirati poštenu, narodnu I odgovornu vlast koja će upravljati domaćinski I demokratski.