Opštinski odbor DNP-a, članstvo i simpatizeri DNP-a u Mojkovcu, a takođe i svi članovi DF-a, smatraju da je presuda Milanu Kneževiću, predsjedniku DNP-a i članu predsjedništva DF-a politička i kao takvu je ne prihvataju, te se pridružuju sa mišljenjem predsjedništva DF-a, da je ista presuda neprihvatljiva – saopštila je Maša Radović, odbornica u Skupštini Opštine Mojkovac.

„Nije nam jasno, kakvi su to sudovi koji komandanta Specijalne terorističke jedinice, čiji su pripadnici (evidentno dokazano) prebijali nevine građane na ulicama Podgorice i nanosili im teške tjelesne povrede, osuđuju na šest mjeseci, a gospodina Milana Kneževića zbog jednog bezazlenog kontakta sa policajcem u prolazu osuđuju na četiri mjeseca zatvora“, istakla je Radović i dodala:

„Nama je jasno da je presuda donešena u političkim kuhinjama DPS-a, a jedini cilj iste je zastrašivanje članova i glasača DF-a i DNP-a“.

Ovim putem, Radović je naglasila da iz OO DNP Mojkovac, poručuju diktatoru, da svaki diktator u predvečerje svojeg silaska sa scene gubi politički kompas i počinje da se na protivzakonit način obračunava sa svojim političkim protivnicima.

„S obzirom da se rukovodstvo DPS-a obračunava samo sa DF-om, protivzakonitim metodama preko institucija, koje su zarobljene u kriminalnu hobotnicu, to je evidentno da je samo DF opozicija vlasti u Crnoj Gori. I na kraju, obavještavamo vlastodršce, da kao funkcioneri i članovi DNP-a zadržavamo pravo da budemo slobodni ljudi i na sve nepravde reagujemo na način kako sami nađemo za shodno. Takođe obavještavamo vlastodršce da smo svi mi Milan Knezević, i da nije postojao nijedan režim koji je mogao utamničiti jedan čitav narod“ zaključila je Radović.