Rakočević podnio krivičnu prijavu za kupovinu glasova

Rakočević podnio krivičnu prijavu za kupovinu glasova

Puno neregularnosti, pritisci, kupovina glasova, ucijene, obilježili su juče završene predsjedničke izbore u Crnoj Gori.

Aktivisti Demokratskog fronta u Bijelom Polju zajedno sa kolegama iz Demokrata spriječili su kupovinu glasova u jednom od najvećih bjelopoljskih uporišta DPS-a u naselju Nedakuse.

Predsjednik kluba mladih DNP Bijelo Polje, i aktivista DF  Radovan Rakočević je podnio i prijavu nadležnim organima, nakon što je privođen zbog lažne prijave aktivista DPS-a Bećirović Harisa.

Rakočević je sa svojim kolegama juče otkrio štab za kupovinu glasova u naselju Nedakuse, koja se odvijala u kući Bektašević Hankije. Hrabrim ponašanjem i otporom, uspjevali su da spriječe građane da uđu u tu kuću, dok ih u popodnevnim časovima Bećirović nije lažno prijavio za uznemiravanje, te su u rekordnom roku dobili poziv za saslušanje u CB Bijelo Polje.

Podsjetimo, juče je naš portal objavio da su privođeni aktivisti i funkcioneri DF, Jelena Kljajević, Radovan Rakočević, i njihove kolege iz izbornog štaba Mladena Bojanića, Marko Ljujić, Marko Simonović, Vedran Šunjarević i Aleksandar Srdanović.

Kako saznajemo, u popodnevnim časovima, nakon blokade kupovine glasova, primjećeno je pojačano prisustvo raznih sumnjivih lica, koji su pokušali fizički da se obračunaju sa aktivistima iz štaba Mladena Bojanića, uz prijetnje.

IN4S