Opštinski odbor DNP Bijelo Polje upozorava da je krajnje vrijeme da se lokalna uprava pozabavi suštinskim životnim problemima mještana ovog grada, posebno kad je u pitanju prevoz đaka i loš standard njihovih roditelja. Roditelji djece iz sela Grančarevo i Čeoče primorani su da svoju djecu ne šalju u školu, jer nijesu u mogućnosti da im obezbjeđuju prevoz. Tako djeca iz ovih sela ispaštaju zbog neodgovornosti lokalne uprave na čelu s odlazećim gradonačelnikom Aleksandrom Žurićem, jer bjelopoljska lokalna uprava očigledno i nije servis građana, nego partijska filijala DPS-a.

U slučaju đaka iz navedenih sela riječ je o klasičnom revanšizmu po političkoj osnovi, koji se prebija preko obaveze djece da redovno pohađaju nastavu. A što su sela Grančarevo i Čeoče većinski opoziciono nastrojena, to je i glavni motiv neodgovornog postupanja lokalne uprave. Sramno je i tužno da djeca trpe posljedice obračuna vlasti s političkim neistomišljenicima, pri čemu uskraćivanje obrazovanja mladim generacijama predstavlja drsko nametnute sankcije u cilju prevaspitavanja roditelja.

Flagrantan primjer selekcije po partijskoj podobnosti je i što neka djeca, čiji su roditelji aktivisti DPS-a, dobijaju redovno naknade za gorivo, dok roditelji ostale djece muku muče kako bi redovno plaćali taksi usluge da njihova djeca mogu pohađati nastavu.

Zbog ovih ružnih primjera diskriminacije po političkoj osnovi, javno pozivam gradonačelnika Žurića da konačno riješi problem prevoza djece, i da zaboravi na političke kuhinje bar kad su djeca u pitanju. Neprihvatljivo je da mladi budu žrtve političkih pritisaka i zloupotrebe državnih institucija u dnevnopolitičke svrhe.