SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SA SJEDNICE                      PREDSJEDNIŠTVA
DEMOKRATSKE NARODNE PARTIJE

Na sjednici Predsjedništva DNP-a jednoglasno je usvojena odluka da treba pristupiti širokoj organizaciji predstojećih protesta, koji bi rezultirali formiranjem Tehničke Vlade, zaustavljanjem političkog terora nad liderima opozicije uz stvaranje fer i demokratskih uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine.     Takođe je istaknuto da DNP i DF smatraju da ti protesti treba da predstavljaju demokratski iskorak ne samo DF-a i ostalih progresivnih političkih partija u Crnoj Gori, nego i nevladinih organizacija, naprednih političkih pokreta i slobodnih intelektualaca zainteresovanih za demokratizaciju crnogorskog društva.
Na Predsjedništvu je ocijenjeno da afere, koje svakodnevno potresaju naše društvo, a čiji su glavni akteri nosioci najviših državnih funkcija, predstavljaju najbolji dokaz o zarobljenoj i korumpiranoj privatnoj državi, u kojoj se progone svi koji se suprotstave čelnicima režima i Đukanoviću lično.
Zato Predsjedništvo smatra da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg građani Crne Gore, oni poniženi, uvrijeđeni i obespravljeni, ne bi izašli na proteste i snagom svoje volje i želje za promjenama doprinijeli da zajedno dođemo do cilja.
Posebno je istaknuto da odgovornost za uspjeh protesta snosi cjelokupna opozicija i da nijedan politički subjekt svojom sebičnošću i uskopartijskim interesima, baziranim na mogućim ponudama DPS-a, nema pravo da se distancira ili opstruira organizaciju protesta koji su neminovnost. Zbog toga je DF povukao istorijski potez ponudivši svima na opozicionom bloku da budu dio organizacije protesta i da svojom iskrenošću i prisustvom doprinesu njihovom uspjehu. Sve drugo bilo bi označeno kao podrška aktuelnom režimu i opoziciona izdaja, koju im građani neće oprostiti.
11.11.2019.