Gospodine premijeru iako nepozvani, na taj rođendan trebali ste doći, jer ga je slavila ona “rulja” onaj narod, na onoj ulici, koji je Vas doveo devedesetih godina na vlast.

Možda bi ste i došli da sam ga slavio na Siciliji!? Ali nijesam, jer ovaj narod, ova ulica i ovaj plato ispred Skupštine Crne Gore, su moja i Vaša sudbina.

Gospodine premijeru Milo Đukanoviću, kada već nijeste došli, nijeste mi trebali slati čestitku i poklon sedamnajestog oktobra prije zore. Na vašu žalost taj poklon mi nijesu uspjeli uručiti vaši žbirovi i čauši, jer ih je spriječio “ bijeli anđeo”, srpska duša zvana Jelena.

Gospodine premijeru, ponovo se vratimo toj ulici i tom narodu kojeg Vi nazivate razjarenom ruljom, a koja Vas je devedesetih godina, na tada za Vas prihvatljiv način, ulicom dovela na vlast, tjerajući u prošlost časne predstavnike svojih građana.Upravo, ta kako Vi kažete ulična rulja, zanesena Vašom mladošću, ljepotom, lažnim obećanjima i na crnogorski način sažaljenjem kad smo Vas ugledali u dotrajalim džemperima Vas je ustoličila. Ali ubrzo smo shvatili da ćemo za sve biti od Vas prevareni i da ko na brzinu donosi odluke kaje se na tenane.

Gospodine Đukanoviću devedesetih godina bili ste veći Srbin od mene i sviju nas-odnosno bili ste zagrižena Srbenda a ne Crnogorac. No, na tom Vašem srbovanju pokušaše Vas spriječiti Liberalni savez, Ljubiša Stanković, Nebojša Medojević, Miodrag-Ćaki Lekić i izvjestni broj Crnogoraca koji su još tada željeli neovisni Montenegro, no našom podrškom i Vašim srbovanjem oni ostadoše u manjini.

Gospodine Đukanoviću nakon obećanog meda i mlijeka prvo ste bez hljeba ostavili desetine hiljada crnogorskih radnika, sa lažno obećanim penzijama a preduzeća i njihovu imovinu predali bjelosvjetskim kriminalcia i lupežima. Jednostavno i danas obnenarodujete našu državnu imovinu, jer u ekonomskom smslu i naša praunučad otjeraste u dugove.

Gospodine Đukanovću svojom vladavinom izvadiste po jedno oko iz glave crnogorskom i srpskom narodu a nakon toga im podlo zabodoste nož u leđa priznanjem najveće pravoslavne svetinje Albanskom Republikom Kosovo. Gospodine premijeru sjećate li se one vojne ratne smotre, vojnih jedinica, kada ste nam poželjeli srećan put i ratni uspjeh nad Republikom Hrvatskom.

Bio sam i ja u tom stroju i slušao Vas kad ste kazali da koliko mrzite šahovnicu nikada nećete igrati šah i gledao Vas kako dajete otkaz onima koji odložiše oružje jer neće u rat.

Gospodine Đukanoviću iz tih strojeva je poginulo dosta boraca-jedinaca i iskopalo se više crnogorskih domova.

A Vi gospodine Đukanoviću da bi ste prikrli da ste ratni huškač i da ne bi odgovarali, nad njihovim grobovima dovodite Vašeg i bjelosvjetskog “milosrdnog anđela”, dok grobovi poginulih zarastaju u zaraženom šipražju od njihovog bombardovanja.

Doživotno će Vas gospodine Đukanoviću progonti varošica Murina i Danilovgrad i sve nedužne žrtve crngorskog naroda i sve ono što ste radili i odobravali da se uradi.

Gospodine premijeru mnogo je toga lošeg što ste radili ili odobravali da se uradi i što se danas radi od onih koji su navodno vaši veliki prijatelji, da li znate, ili nećete da znate, da se većina vaših ministara i poslanika obogatila na nepošten način pljačkom držve i zloupotrebom službenog položaja a sve to u korist svojih familija, kumova i kakvih svjetskih prevaranata, od njih se čuvajte iako ste ih Vi stvorili.

Gospodine premijeru, Vi i neki tužioci, ministri, nebitni poslanici i koje kakve prišipetlje Vaše vlasti, ovaj opozicioni narod i proteste, proglasiste državnim udarom. Otvoreno Vas pitam da li stvarno mislite da je goloruki narod pošao rušiti sopstvenu državu, odnosno izvesti državni udar i da Vam je prijetila opasnost od jednog rođendana i jednog pečenog prasca?

Mi smo zapravo ovim činom cijelom svijetu htjeli poslati poruku da je Crna Gora demokratka država a Vi po ko zna koji put pokazaste da to neće biti dok ste god Vi na vlasti.

Vjeovatno Vam je poznata narodna izreka da se davljenik i za slamku hvata, na ovo najbolje podsjeća političko čašćavanje između Vas i gospodina Ranka Krivokapića koji Vam u političkom žargonu reče pravu istinu koju mi trpimo više od dvadeset godina. Kandidovanjem Filipa Vujanovića i pokradenim predsjedničkim izborima Vi ste po riječima predsjednika Skupštine zapravo izveli državni udar, ali sreća Vaša je što Crna Gora još uvijek nema državnog tužioca. Diskusija između Vas i Ranka Krivokapića je ipak ostala na onoj narodnoj “Vrana vrani oči ne izvadi” čim se došlo do priče o ličnim interesima.

Gospodine Đukonoviću sve navedeno se lako može dokazati, a preporučujem Vam da ne vrijeđate Podgoričke ulice i crnogorski narod jer na isti način kako su Vas doveli na vlast građani imaju pravo i da Vas otjeraju sa vlasti.

Na kraju Vas pozivam da od dvije Rumunije izaberete ovu sadašnju i da se podsjetite da ničija nije gorela do zore.

Izvor: IN4S