Šaviv: Volio bih da opet radim za DF, DPS posjeduje državu

Šaviv: Volio bih da opet radim za DF, DPS posjeduje državu

Šaviv je rekao da Demokratski front nije u ovom trenutku njegov klijent, ali da je veoma zainteresovan da radi za njih u predsjedničkoj ili nekoj drugoj kampanji.

Optužio je DPS da je zarobio sve institucije i da ih je zloupotrijebio tokom oktobra.

“Postoje dvije teorije u vezi sa onim što se desilo u CG 16. oktobra. Prva teorija bi htjela da povjerujete da je riječ o propaloj ruskoj operaciji u koju su umiješani izraelski politički konsultant, odmetnuti srpski žandarm, bivši agent CIA agent i neki seljaci sa lovačkim puškama. Ako išta ima da se nauči iz nedavne prošlosti je da ruske vojne operacije niti ovako izgledaju, niti propadaju. Druga je teorija da su crnogorske vlasti – suočene sa katastrofalnim izbornim porazom – na brzinu sastavile najgoru teoriju zavjere ikad skuvanu. Vjerujem da svi dokazi – ili njihov nedostatak – idu u prilog ovoj posljednjoj”, rekao je Šaviv.

“Crna Gora nije država sa vladajućom partijom, to je partija koja ima državu.  DPS je pretvorio sve državne institucije, bezbjednosne službe, lokalne vlasti i državna preduzeća u filijale partije, a selektivna upotreba tužilaštva i agencije za antikorupciju za suzbijanje i zastrašivanje opozicije je samo dodatni primjer”.