Fijasko  kampanje  za  priključenje  NATO-u ne mogu amortizovati isprazna i nepotpisana saopštenja DPS-a, iz kojih  latentno provijava tendencija da se nacionalni koordinator  Vesko Garčević optuži  za opstrukciju, kako bi se  personalizacijom  odgovornosti  prikrio potpuni debakl NATO kampanje. Očekivanja da će  koordinator Garčević izmisliti perpetuum mobile, kako bi pomoću trenja naše  građane  ubijedio  da  zbog koristi Demokratske partije socijalista odaberu sopstvenu propast, bila su krajnje nerealna. Pogrešana materijalistička pretpostavka  da se nekontrolisanim trošenjem novca i besomučnim medijskim kampanjama može postići čak i takav efekat dovodi do paranoičnih sumnji u opstrukciju i zato Demokratska partija socijalista uz hvalospjev prati bivšeg koordinatora, istovremeno raspisujući oglas za novog u očekivanju da će za razliku od par prethodnih uspjeti da stvari bar malo pomjeri sa mrtve tačke. Nastavlja se nemoguća misija aktuelne vlasti i traži se novi čudotvorac.

Tragikomičan je pokušaj   nepotpisanih NATO pregaoca iz DPS-a, kojima je pri tom, bio potreban cijeli dan da u svom saopštenju sroče nekoliko nebuloznih konstrukcija,  da činjenicu kao što je odlazak i drugog po redu koordinatora za NATO, gospodina Garčevića na mjesto predavača u Americi, prikažu velikim uspjehom i doprinosom NATO integracijama, a i Crne Gore u cjelini.  Na ovaj način DPS je  i faktički potvrdila naše konstatacije da je kampanja nasilnog uvodjenja Crne Gore u NATO nema podršku gradjana ni približno nivou kako im je u depešama iz Brisela naredjeno, i kako nam to ovdje lažnim istraživanjima pokušavaju predstaviti. Predavač Garčević će doduše, i to je jedina pozitivna činjenica, biti dragocjen studentima sa aspekta živog primjera da je neuspjeh zagarantovan kada se radi protiv interesa svoga naroda.

Vaša najava da će treći koordinator, kojeg ćete pod hitno imenovati, napokon uspjeti da ubijedi većinu gradjana da su Crnoj Gori neodložno potrebne NATO vrijednosti a koje se manifestuju u fazama, od vojnog i ekonomskog uništavanja države i društva, preko kontinuiranog održavanja ambijenta beznadja radi gušenja eventualnog otpora, pa do jeftine demagogije da smo nesposobni da budemo neutralni jer smo mali, je toliko nerealna, da nas ne čudi što ste je iznijeli sakriveni iza nepotpisanog saopštenja. Tako biste se i u slučaju eventualnog učlanjenja u NATO, sakrivali dok šaljete našu omladinu da, u ime tudjih interesa ubija nečiju djecu i sama gine, i to za platu koju funkcioneri vaše partije potroše za jedno veče u kockarnicama, od Monte Karla do Maestrala.

I zbog toga, u nedostatku argumenata za ulazak u ovakvu vojnu alijansu, cjelokupna vaša kampanja svodi se na medijsko indoktriniranje da je “NATO gotova stvar”, ali srećom u prilici smo da vam odamo jednu tajnu, koju izgleda samo vi još niste saznali, a to je da nakon izbora nećete ni biti u prilici, osim po krugu dvorišta Spuža, o ovim temama da raspravljate.