Shodno ustaljenoj praksi vladajuće koalicije u Glavnom gradu, a po kojoj svi njihovi funkcioneri ne propuštaju priliku da kada god to mogu iz budžeta građana ovog grada crpe svaki mogući euro, tako i bivši gradonačelnik Miomir Mugoša već devet mjeseci prima nadoknadu shodno Odluci Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Glavnog grada – Podgorica.

U ovom periodu nakon prestanka njegovog mandata 24. Juna 2014. godine, a u svijetlu činjenice da zbog obavljanja javne funkcije dr Mugoša svih ovih godina ima radni status zaposlenog u Kliničkom centru Crne Gore – radni odnos u mirovanju, njemu nije na pamet padalo da reaktivira radni odnos u KC Podgorica, već mu je lakše bilo da poslednjih 9 mjeseci uzima gradonačelničku platu iz budžeta grada, ne radeći ništa. Razlog tome je jednostavan, skoro 13 000 eura koje je primio za navedeni period su mnogo veća i lagodnija primanja nego novac koji za isti period primaju ljekari koji svakodnevno spašavaju živote i brinu o zdravlju građana Podgorice i Crne Gore.

I čim je, doduše sa velikim naporom, boreći se sa sada već jasno definisanim frakcijama unutar DPS-a uspio da sebi isposluje marginalizovano namještenje za rezidentnog ambasadora u Sloveniji i time više nego udvostruči svoja primanja, sjetio se da Odboru za izbor i imenovanja pošalje dopis mu zaključimo radnu knjižicu i prekinemo isplatu nadoknade koju ostvaruje svakog mjeseca, zaključno sa 31.03.2015.

Vjerujemo da simbolika gradonačelnika sa nepreglednim brojem neispunjenih obećanja, po kojoj je baš 01. Aprila 2015.godine stupio na dužnost ambasadora, ima pravu mjeru. Takođe mi u DF-u smatramo da će mu upravo zbog „mehanizama“ koji su pokrenuti pred oba kongresa partija režima, posao ambasadora, isto kao i radni odnos u KC Podgorica, uskoro preći u status mirovanja, a da će, ako bude prava i pravne države, jedini budžetski izdatak koji će građani morati da plaćaju dr Miomiru Mugoši vrlo brzo biti tri obroka i krevet u Spužu, zbog svega što je radio u prethodne dvije decenije.