Sekulić: PG biro pokušava da opravda protivzakonito korišćenje 80 službenih vozila

Sekulić: PG biro pokušava da opravda protivzakonito korišćenje 80 službenih vozila

Kada PG biro pokušava opravdati protivzakonito koristenje najmanje 80 službenih vozila Glavnog grada, zaista djeluje smiješno njihovo pozivanje na Pravilnik o uslovima i načinu korišćenja motornih vozila Glavnog grada, obzirom da ga ista uprava permanentno krši.

Umjesto da građanima objasne zbog čega na objavljenim putnim nalozima, suprotno Pravilniku, nema podataka o pređenoj kilometraži i utrošenom gorivu, nema potpisa vozača koji je primio vozilo, nema broja i datuma potvrde o tehničkoj ispravnosti vozila, kao ni potpisa odgovornog lica da je vozilo tehnički ispravno za vožnju, oni se diče činjenicom da su, umjesto mjera štednje zbog teškog ekonomskog stanja, Pravilnikom propisali da se novcem građana službena vozila daju na neograničeno korištenje velikom broju partijskih vojnika DPS-a i njihovih satelita. Stoga i ne čudi činjenica da niko od odgovornih u ovom Gradu nije smogao elementarne pristojnosti da potpiše ovako nemušto reagovanje, već su za tu svrhu iskoristili takozvani „PG biro“.

Zbog navedenih činjenica, opet pozivam Upravu za inspekcijske poslove da izvrši vanrednu kontrolu i, shodno Zakonu, kazni lica koja su odgovorna za ovakvo nedvosmisleno kršenje procedura upravljanja voznim parkom Glavnog grada.

Takođe, DF-u ne pada na pamet da ulazi u bilo kakva „iniciranja izmjena ovog dokumenta“, obzirom da je ova nelegitimna većina u Glavnom gradu, za skoro 4 godine svog ispraznog mandata, iznova odbijala svaki pokušaj opozicije da svojim inicijativama, predlozima odluka, amandmanima i drugim aktima, racionalizujemo i demokratizujemo okoštalu strukturu partijskih aparatčika koji vode ovaj grad. Podsjećamo na primjer pokušaja dijela opozicije da saradnjom sa DPS-om mjesne zajednice oslobode od tog istog DPS-a, što je bio jalov posao na koji je DF od starta ukazivao, i ni tada, kao ni sada, nijesmo htjeli da ulazimo u takvu besmislenu avanturu.

Umjesto toga, poručujemo Gradonačelniku i partijsko-interesnoj grupi uhljeba oko njega, da će za svega par mjeseci, a nakon izbora, kada kormilo ovog grada preuzme legitimna većina predvođena DF-om, na provjeru i procesuiranje doći sve radnje koje su za svoga mandata protivzakonito radili. Uz to im obećavamo da će im ovo bahato korištenje službenih vozila u privatne svrhe, a sve na teret građana, biti samo dio istorije njihove neobuzdane vlasti i jedan od najmanjih problema koji ih čekaju.