Potpisivanje koalicionog sproazuma DPS – a i SD – a u Podgorici predstavlja legalizaciju divlje političke gradnje i korupcije čiji su temelji udareni u maju 2014. godine. Time je još jednom do izražaja došlo političko licemjerstvo Mila Đukanovića koji je doveo u pitanje politički i izborni kredibilitet novoosnovanih opozicionih subjekata koji su nastali po sličnom principu kao i SD sa kojima predsjednik DPS – a sklapa koalicioni sporazum u Podgorici.

Ovakav ” principijelni” pristup predstavlja dvostruku prevaru, jer je Đukanović prvo razbio opozicioni savez SDP – a i Pozitivne, a zatim je sa djelovima tog saveza ozvaničio koaliciju, što predstavlja klasičan primjer političke korupcije. Ovaj model će još biti primijenjen u Baru, Nikšiću i Pljevljima, kao još jedan “doprinos ” u radu radne grupe i implementaciji izbornog zakonodavstva. Ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da Milo Đukanović sad javno inauguriše političku korupciju kao demokratsku tekovinu, i više nema ni najmanjeg skrupula da opstanak na vlasti produžava bezočnim prekrajanjem izborne volje. Zbog toga smatramo neophodnim da zajedno sa parlamentarnim izborima budu održani i vanredni izbori u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima i Baru, pošto je izborno zakonodavstvo u ovim opštinama odavno mrtvo.

Takođe, nakon ozvaničenja koalicije DPS – a i SDP – a više ne postoji nijedan razlog, iako ni dosad nije postojao, da Ranko Krivokapić nastavi svoj boravak u vladi Mila Đukanovića. Još jednu, ali ovog puta posljednju priliku  za izlazak i otklon od Đukanovića, SDP će po svemu sudeći imati u januaru, i to u Skupštini. Ukoliko Milo Đukanović, uprkos svemu, dobije povjerenje poslanika SDP – a, onda će potvrditi da je predsjednik DPS – a imao puni legitimitet što  im je od partije napravio ruševinu, i što je  onda iz te  ruševine odabrao političku gradju koju želi da uzida u još jednu izbornu prevaru. A ako se Krivokapić nakon glasanja za povjerenje Milu Đukanoviću,  nada nekom biblijskom preokretu u kojem će biti proglašen za opozicionog Mojsija koji će direktno iz Đukanovićeve vlade preuzeti objedinjenu opoziciju i izvesti je na pravi put, onda je bolje da stane u red za razgovor sa Deda Mrazom.