Patetični, uvredljivi i providni pokušaj Gradonačelnika Glavnog grada, Slavoljuba Stijepovića, da, pozivajući se, kako je izjavio, na “rodbinu iz inostranstva”, izbjegne obavezu prikazivanja porijekla novca za kupovinu luksuznog stana od više stotina hiljada eura u Budvi, a koji se sad vodi na njegovu kćerku, pokazuje sav stepen političkog cinizma, preslikan od njegovog prethodnika Mugoše i velikog broja čelnika DPS-a. 

Dakle, nakon odlaska Mugoše, evo opet skandaloznih priča iz krugova vlasti o stanovima, a vezano za njegovog prvog nasljednika na funkciji, što govori samo o kozmetičkim promjenama u odnosu vlasti prema poštovanju zakona ove zemlje.

Ovog puta riječ je o stanu, u kojem sadašnji Gradonačelnik ljetuje već godinama, a stan je tek prije nekoliko mjeseci formalno uknjižen na njegovu kćerku, uz korišćenje namjerno loše napisane norme u Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Po toj normi, djeca javnih funkcionera, koja s njima ne žive u istom domaćinstvu , nijesu obuhvaćena obavezom prijavljivanja porijekla imovine.

Sve to naravno predstavlja klasičan primjer kako funkcioniše DPS-ov sistem akumulacije kapitala, stečenog pljačkanjem države duže od dvije i po decenije, a sve uz maske i jeftinu glumu skromnih “pregalaca” za Crnu Goru, a, u stvari, za vlastite džepove i privilegije. 

U vremenu razorene crnogorske ekonomije, kad građani jedva preživljavaju bez kapitalnog budžeta, i bilo kakvih produktivnih investicija, Gradonačelnik Glavnog grada koristi jeftine marketinške trikove, i u duetu s dugogodišnjim funkcionerom DPS-a, a sad nepartijskim predsjednikom Komisije za sprječavanje konflikta interesa, Lekovićem, ponavlja “da kćerka od ranije ne živi pod njegovim krovom”.

A te i takve priče i blefiranja više nikom u Crnoj Gori ne predstavljaju iznenađenje, jer su ova utrenirana gospoda odavno usavršila metode potpune društvene kontrole. Pritom u ubjeđenju da je nakaradni sistem vladanja neprobojan, i projektovan za generacije njihove, uglavnom, bahate djece, koja dolaze da popune roditeljske fotelje. 

U ovom konkretnom slučaju, za državnog tužioca svakako postoji osnov za ispitivanje direktne namjere da se sakrije porijeklo novca knjiženjem stana, koji se godinama koristi, a uknjiženog na kćerku tek od prije par mjeseci.

Svako nepostupanje po ovakvim indicijama Demokratska narodna partija će tretirati kao jasnu namjeru tužilaštva da nastavi praksu kohabitacije s režimom, kojem je tužilaštvo vjerno i bespogovorno služilo, i služi još od uvođenja višepartizma.