Sinđelić nije samo ubica u bjekstvu: Glavni Katnićev svjedok – psihički poremećena ličnost (FOTO)

Sinđelić nije samo ubica u bjekstvu: Glavni Katnićev svjedok – psihički poremećena ličnost (FOTO)

Da specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegovi nalogodavci ne prezaju od bilo čega samo za montiraju lažnu optužnicu za navodni državni udar dokazano je danas kada je objelodanjeno da je glavni svjedok-saradnik Saša Sinđelić ustvari – psihički poremećena ličnost.

Ranije je Demokratski front objelodanio da je Katnićevo tužilaštvo prikrivalo identitet Sinđelića, inače pravosnažno osuđenog ubice, kamuflirajući ga dugo kao A. S., a danas je otkriveno da je „ključni“ svjedok-saradnik u farsi „državni udar“, zapravo čovjek sa teškim psihičkim oboljenjem.

 

Funkcioner DF-a Slaven Radunović predstavio je na konferenciji za novinare zvanična dokumenta koja dokazuju duševni poremećaj Sinđelića, koje potpisuje vještak neuropsihijatar.

U dokumentu se navodi da kod Sinđelića postoji „akutni psihogeni psihotični poremećaj sa sumanitošću i mješoviti poremećaj ličnosti“.

To može da se manifestuje kroz „sumanute ideje, halucinacije, pogrešno vjerovanje da jedna ili više osoba ili organizacija pokušavaju da mu naude (prate ga, napadaju, uznemiravaju, kuju zavjeru)”.

Kao ilustraciju prethodnog, a prikupljeno iz iskaza Sinđelića koji je dao upravo neuropsihijatru, mogu poslužiti sledeći njegovi citati:

– Ja sam municiju dobio od nekih nepoznatih ljudi, a vi, doktore, znate dobro ko su ti ljudi.

– Nekako bih da pobjegnem iz države da se spasem njih.

– Stalno su bili oko mene, ja vidim parkiraju jedna kola prije podne, posle podne druga, samo zamijene tablice.

– Napravio sam splav i pošao u Republiku Srpsku, mislio sam da me oni tamo neće naći.

– Oni su htjeli da me likvidiraju.

– Oni su mi dali oružje, a sad hoće da me likvidiraju.

Inače, ovo duševno oboljenje karakteriše i ”sumanutost veličine – nerealna vjerovanja u sopstveni značaj, moć, poseban identitet”, što se dobro ogleda u Sinđelićevom iskazu pred istražnim sudijom, kada je kazao da mu je namjera bila ”da ode pješke na Kosovo i Metohiju da upadne u američku bazu, da im otme helikopter i da podigne ustanak”.

Za dijagnozu ”mješoviti poremećaj ličnosti” jedan od osnovnih simptoma je sugestibilnost (lako podliježe uticaju drugih, lako ga je nagovoriti na bilo šta), zatim kontinuirano traženje uzbuđenja i aktivnosti u kojima bi bio u centru pažnje, nizak prag za ispoljavanje agresije i nasilja, nemogućnost doživljavanja krivice i učenja iz grešaka, te – izražena sklonost ka okrivljivanju drugih.

Sve ovo ukazuje na to da je Sinđelić, uz raniji dokaz da je u pitanju osoba koja je u bjekstvu od višedecenijske robije za ubistvo, bio idealan lik za potrebe crnogorske ANB i „partnerskih“ službi za montiranje konstrukcije kakva je „državni udar“.

 

PosPostavlja se pitanje – gdje su granice manipulacija? Na šta je sve spreman režim Mila Đukanovića, ako ne preza čak ni od toga da ovako zloupotrebljava očigledno teško psihički bolesne osobe, samo da sačuva vlast?

Današnji pres DF-a praćen je uživo preko zvanične stranice tog saveza na Fejsbuku.

 

IN4S