U DF-u ocijenili: Kate Markovića i Bečića

U DF-u ocijenili: Kate Markovića i Bečića

Sve intenzivnija opterećenost Demokrata liderima i funkcionerima DF- a koje bez ikakvog povoda napadaju ne libeći se da u tim napadima koriste i potpise maloljetnika za svoja saopštenja, ustvari ima pozadinu u činjenici da žele sakriti dokaze da je došlo do dogovora između Demokrata i Duška Markovića o njihovom ulasku u radnu grupu. Demokratski front ocjenjuje da tobožnja ljutnja Demokrata zbog toga što je DPS navodno preuzeo njihov Plan sveobuhvatnih reformi predstavlja jefitnu predstavu za javnost koja će rezultirati dogovorenim ulaskom u radnu grupu Demokrata i Ure.

Čak je i političkom laiku letimičnom uporedbom predloga DPS- a i predloga Demokrata jasno da se radi o usaglašenom dokumentu sa minimalnim leksičkim varijacijama koji potvrđuje da je ovo rezultat dogovora Alekse Bečića sa Duškom Markovićem. Scenario ove sapunice naslućivao se nedjeljama unazad a baziran je na sljedećim potezima: prvo će DPS da izađe sa usaglašenim predlogom, onda će Demokrate da ih optuže za falsifikat, istovremeno napadajući sve ostale opozicione partije koje budu primijetile da su se dogovorili s Duškom Markovićem, a kao alibi za uklanjanje dokaza o dogovoru sa DPS- om tražiće terminološke izmjene određenih stavova kako bi na kraju proglasili pobjedu.

Zato ih pozivamo da poštede čitavu crnogorsku javnost ovakvih medijskih skečeva i prepoznatljive patetike i najzad uđu u radnu grupu u skladu sa već postignutim dogovorom s Duškom Markovićem. Toliko je očigledno ovo izvođenje kata na relaciji Aleksa Bečić – Duško Marković da više ne osjećamo ni gorčinu jer smo bili u pravu. Uostalom sve ovo prvo je primijetio Ranko Krivokapić, kolega Demokrata iz građanske opozicije, jasno kvalifikujući predlog DPS-a kao rezultat dogovora s Demokratama.

Zbog toga smatramo da bi upravo Ranko Krivokapić i Raško Konjević trebalo da podijele dodatna saznanja o dogovoru Demokrata s Duškom Markovićem. Svako zakulisno djelovanje oko ovako važnih tema predstavlja brutalno manipulisanje sa izbornom voljom opozicionih glasača i njihovih očekivanja od izmjena izbornog zakonodavstva. DF je sve vrijeme javno i transparentno ukazivao i ukazuje da ovako usaglašen predlog Demokrata i Duška Markovića ima niz nedostataka koji ako ne budu korigovani mogu dodatno pogoršati izborni ambijent.

Zato će naši predlozi biti bazirani na suštinskim izmjenama izbornog zakonodavstva kako bi 2020. godine imali fer i demokratske parlamentarne i lokalne izbore.