Veza Đukanovića sa organizovanim kriminalom prijetnja za mir i stabilnost u Crnoj Gori

Veza Đukanovića sa organizovanim kriminalom prijetnja za mir i stabilnost u Crnoj Gori

Nova saznanja koja je prezentovao predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, u suštini su ukazala na dugogodišnju povezanost Mila Đukanovića sa organizovanim kriminalom. Ta povezanost predstavlja jasnu i ozbiljnu prijetnju za Crnu Goru, njen mir i stabilnost.

Opšte poznata stvar je da Milo Đukanović ima poslovne, lične i prijateljske odnose sa licima iz domaćeg, regionalnog i transnacionalnog kriminala, oko čega su se vodile i još vode brojne međunarodne istrage. Nije nikakva tajna i nije ništa novo da je Milo Đukanović prevario mnoge od tih partnera, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da pojedini od njih žele da znaju gdje se on u svakoj sekundi nalazi. A što se tiče stranih obavještajnih službi, podsjećamo da je on i ranije bio predmet njihove pažnje. Više puta su javnim učinjeni transkripti njegovih telefonskih razgovora sa bezbjednosno interesantnim licima, koje su dokumentovale zapadne obavještajne službe.

Dok su Milo Đukanović, Milivoje Katnić, Duško Marković i njihovi mediji stvarali paniku oko montiranog državnog udara na čitav izborni dan, većina građana CG je skandirala – Milo lopove. Danas je jasno da je DPS protivustavno zloupotrijebio specijalno tužilaštvo, policiju i ANB, kreirao atmosferu vanrednog stanja, ugroženosti života građana, učinio izbore neregularnim, smanjio očekivanu izlaznost i tako spriječio iskazivanje slobodne volje građana za pad aktuelnog režima. Podsjećamo, u saopštenjima UP i SDT-a u toku izbornog dana, a uz asistenciju režimskih medija, stvorena je atmosfera ratnog stanja zbog navodne namjere ”bašibozuka”, kako ih je nazvao premijer Vučić, da nasilno proglasi izbornu pobjedu neke političke partije. Istaknuto je da je uhapšena grupa molera, krojača, muzičara…spremala ubistva pristalica opozicije ispred Skupštine kao i hapšenje Mila Đukanovića. Kako se čitava ova konstrukcija činjenično i logički raspala pretodnih dana, DF zahtijeva da se hitno procesuiraju svi akteri fabrikovanja afere ”državni udar” u Crnoj Gori, a koja je ionako po svemu upitan izborni proces učinila potpuno neregularnim.

Mi sigurno nećemo stati, nastavljamo borbu za slobodnu Crnu Goru. Gotov je!

Saopštenje predsjedništva Demokratskog fronta