Vukićević: Građani Bara ne smiju biti žrtve unutarkoalicionih razmirica SD-a i DPS-a

Vukićević: Građani Bara ne smiju biti žrtve unutarkoalicionih razmirica SD-a i DPS-a

Građani Bara su prve dane ljeta i turističke sezone dočekali sa praznim slavinama. Loši potezi i odluke rukovodstva barskog Vodovoda doveli su do toga da je vodosnadbijevanje u Baru na izuzetno lošem nivou, mnoga prigradska naselja vodu nemaju već danima, a problemi postoje i u samom centru grada gdje građani dobijaju vodu svega par sati.

Iz barskog Vodovoda svoje katastrofalne poteze ovih dana pravdaju iznenadnim kvarovima da bi zamaskirali svoju odluku da u jeku ljetnje sezone iz regionalnog vodovoda uzimaju znatno manje količine vode u odnosu na potrebe građana.

OO DNP Bar ukazuje da je ovakvo postupanje nedopustivo, te da neko mora snositi odgovornost za probleme koji postoje sa vodosnadbijevanjem u Baru.

Nedopustivo je i da su iz Uprave barskog Vodovoda odbili naredbu gradonačelnika Bara o potrebi hitnog preuzimanja veće količine vode iz regionalnog vodovoda. Ali građani Bara ne smiju biti žrtve unutarkoalicionih razmirica SD-a i DPS-a, kao što im ne smije biti uskraćeno ni ono najosnovnije, što voda svakako jeste. Nevjerovatno je da se u 21. vijeku zbog neodgovornosti pojedinaca stvara ovakav problem gdje su žrtve građani Bara, ali i turisti, i turistička sezona u našem gradu, kojoj se na ovaj način daje loš pečat i reklama.