Vukićević: Zadatak nove vlasti u Baru mora biti stvaranje boljih uslova za život

Vukićević: Zadatak nove vlasti u Baru mora biti stvaranje boljih uslova za život

Odbornički kandidat Koalicije “DF-SNP, Za grad koji volimo” Maja Vukićević saopštila je danas da zadatak nove vlasti u Baru mora biti stvaranje boljih uslova za život  svim građanima Bara, bez obzira na partijsku pripadnost.

“Ovih dana mogu se čuti predizborna obećanja o autobuskim karte za penzionere i učenike. Da je sreće, ove kategorije stanovništva bi i do sad imale određene povlastice koje se ne tiču samo prevoza, već i mnogih drugih stvari. Najveći broj penzionera u Crnoj Gori, pa i Baru prima mizerno niske penzije koje ne bi bile dovoljne da se prehrane čak i kad bi poštovali onu nesrećnu Monstatovu statistiku po kojoj je dovoljno dva eura dnevno po članu porodice”,navela je Vukićević.

Ona je rekla i da treba stvarati bolje uslove života za sve građane, “a posebno za najosjetljivije kategorije stanovništva”. Da bi ljudi u zrelom dobu mogli uživati u plodovima svog dugogodišnjeg rada, dodala je, treba stvoriti bolji poslovni ambijent i poštovanje zakonskih propisa u oblasti radnog prava.

“A kada se već govori o prevozu Baru je prije svega potrebna bolja putna infrastruktura, naročito u udaljenim djelovima grada, učestalije autobuske linije koje bi povezale sve krajeve barske opštine. Upravo zahvaljujuci vjerovanju u neka ranija predizborna obećanja, danas veliki dio barskih penzionera, ali i građana Bara spada u kategoriju stanovništva kojoj nažalost treba besplatna autobuska karta. Problemi koji muče građane Bara treba da budu prioritet uvijek, i treba raditi na njihovom rješenju, a ne da budu u fokusu samo tokom izbornih kampanja”, zaključila je Vukićević.