DF na najvećem skupu od referenduma: Svi na izbore, sloboda je naša! (FOTO)

DF na najvećem skupu od referenduma: Svi na izbore, sloboda je naša! (FOTO)

Na veličanstvenom skupu Demokratskog fronta, održanog večeras u Podgorici poručeno je pred 10.000 građana Crne Gore da sloboda pripada njima. „Ovako izgleda slobodna zemlja!“, kazali su predstavici DF na Trgu Republike. Oni su pozvali i one građane koji su do sada apstinirali da u nedjelju izađu na izbore u zajedničkoj borbi protiv diktatora Mila Đukanovića i njegovog kriminalnog režima. „Gotov je, vrijeme je!, poručili su iz DF-a.

2 ДФ на највећем скупу од референдума: Сви на изборе, слобода је наша! (ФОТО, ВИДЕО)
Bulatović: 16. oktobra slaviće se u mnogim domovima

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović prvi se obratio velikom broju prisutnih napominjujući da će za 48 sati DF proglasiti pobjedu zajedno sa ostatkom opozicije, sa kojima su sklopili sporazum da se nakon izbora ne ulazi u vladu sa Milom Đukanovićem.

Bulatović je kazao okupljenima da ne nasijedaju na malverzacije DPS-a.

„Uveče će 16. oktobra biti sve mirno, ništa se neće desiti posle vlasti u Crnoj Gori. Biće veselja u mnogim domovima“, kazao je Bulatović.

Za kraj Bulatović je poslao poruku građanima da glasaju DF.

„DF je siguran garant da Milo Đukanović neće nikog da kupi“, zaključio je Bulatović.

df pg Почео завршни скуп ДФ а у Подгорици

Radulović: U nedjelju vaskrsava Crna Gora

Funkcioner DF-a Branko Radulović pozvao je građane Crne Gore da se pridruže Demokratskom frontu u zajedničkoj borbi protiv diktatora.

„Gotov je! U nedjelju građani Crne Gore, rađa se istorija, vaskrsava Crna Gora, tradicionalana i moderna, pravna, stvaralačka. Naš san biće java! Pred istinom nema laži.

Diktator se prepao, zna da mora da vrati državu narodu, vrati ono što je opljačkao“, naglasio je Radulović.

On se obratio i onima koji su do sad glasali DPS istakavši da je glas za DPS glas protiv Crne Gore:

„Glas za DPS je glas za mafijaša Mila Đukanovića, nije za Crnu Goru, to je glas protiv Crne Gore, protiv vaše budućnosti, djece, to je: dati lopovu vlast!

Onima koji nisu glasali i žele da odu u inostranstvo Radulović je poručio da je ovo i njihova zemlja, zemlja koju su stvorili njihovi preci, a ne zemlja Mila Đukanovića te ih pozvao da raspakuju kofere i dđu da se zajedno bore za Crnu Goru.

 

df pg 7 ДФ на највећем скупу од референдума: Сви на изборе, слобода је наша! (ФОТО, ВИДЕО)
Bulajić: Biramo između nas i njega

Građanima Crne Gore obratio se i Strahinja Bulajić naglasivši da se u nedjelju radi o sudbinskim izborima:

„Ovi izbori koji treba da se dese su referendum o daljoj sudbini Crne Gore, biraćemo između odnarođene vlasti koja je opustošila Crnu Goru i puta koji nudi DF, a to je da se Crna Gora zaposli, da radi Crna Gora.

To je svima jasno: vi ili on!“

„Mi!“, viknuli su gromoglasno iz publike građani Crne Gore.

df pg3 Почео завршни скуп ДФ а у Подгорици

Knežević: Otvoriti oči na biračkim mjestima

Milan Knežević je rekao da će u nedjelju u sedam ujutru vrhovna komanda DF-a narediti juriš – svi na biračka mjesta.

„Na svakom biračkom mjestu moramo otvoriti oči“, rekao je Knežević.

On je kazao da aktivisti DF-a koji dobijaju pozive na informativne razgovore povodom dešavanja 24. oktobra treba da se odazovu.

1 1 ДФ на највећем скупу од референдума: Сви на изборе, слобода је наша! (ФОТО, ВИДЕО)

„Pođite kod njih i kažite im s ponosom bili smo 24. oktobra i bićemo tamo gdje se brani demokratija. Svi idite na saslušanje, zatrpajte im kancekarije sjutra, da ne mogu da špijuniraju i kupuju lične karte“, rekao je Knežević.

Knežević je dodao da je on i ostatak DF ovih dana bio glavna tema Mila Đukanovića, Knežević mu je zbog toga poručio:

„Đukanoviću za razliku od tebe nisam izdao svoje đedove“, kazao je Knežević i dodaje da zbog sjećanja na svoje pretke i na buduće generacije ne smije se dozvoliti još jedna izborna krađa.

„Nema povlačenja! Mi ili on!“, zaključio je Knežević dok je publika skandirala „Mi“.

df pg 8 1 ДФ на највећем скупу од референдума: Сви на изборе, слобода је наша! (ФОТО, ВИДЕО)

Medojević: Đukanoviću, mirno predaj vlast

„Svaki pošten čovjek je sa nama, svaki lopov je sa njima“, kazao je predsjednik PzP na početku govora, Nebojša Medojević.

Medojević je kazao da je 16. oktobra sve u rukama kontrolora, i pozvao sve glasače da se bore za svoju djecu.

I medojević je saopštio da DF ne planira nemire tokom izborne noći.

„DF nema potrebu da pravi nikakve incidente jer mi pobjeđujemo. Nemiri će biti u kancelariji Mila Đukanovića“, kazao je Medojević.

„Đukanoviću mirno predaj vlast 16. oktobra ispoštuj narod i ispoštuj Crnu Goru ako kažeš da je voliš“, zaključio je Medojević.

9 ДФ на највећем скупу од референдума: Сви на изборе, слобода је наша! (ФОТО, ВИДЕО)
Mandić: Crna Gora se više ne može zaplašiti

„Ovo su veliki izbori između dvije Crne Gore- ove koja je večeras okupljena, koja će da slavi pobjedu, koja zna da iza nje stoji većina građana, i druge Crne Gore koja je udaljena 2 kilometra odavde i od kojih je većina njih na silu dovedena ali obavezna da podrži autokratu i diktatora“, kazao je predsjednik NSD-a Andrija Mandić.

„Istina je, danas su pretresali neke kuće, hapsili neke ljude, sve su to uradili kako bi pokušali da zaplaše Crnu Goru, ali nas niko ne može da uplaši – jer ćemo mi da pobijedimo na izborima!“, istakao je on.

Mandić je naglasio da je premijer onaj koji će morati da razmišlja o svojoj budućnosti, i istakao da je najveća odgovornost sada na 1o.ooo aktivista.

„Uveče ćemo prebrajati svaki glas, i kad budemo sigurni u rezultat obratiće vam se predsjedništvo DF-a. Mi smo zaslužili te noći da se radujemo i da uzmemo slobodu u naše ruke. Da Crna Gora prvi put promijeni vlast, da imamo prvu reformu vladu.

Vi nosite ovu našu pobjedu“, kazao je omladini okupljenoj na Trgu. „Mi ili on!“

„Mi!“, odgovorili su građani.

 

Vuković: Ako DPS ostane na vlasti naši će potomci biti robovi

„Ovdje smo da potvrdimo da smo jedinstveni u našoj borbi. Ako DPS ostane na vlasti naši će potomci biti robovi!“, naglasio je Vladislav Vuković, predsjednik Centralnog komiteta Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore. „Zato svi moramo zaokružiti broj 13“, kazao je on.
Stanić: Đukanović je metafora za anticivilizacijsku koaliciju

„Mi trpimo sirotinju, diktaturu, mafijaški režim ali nećemo da se naviknemo, zato kažemo: Mi ili on“, kazao je funkcioner DF-a Novica Stanić.

„On je metafora za jednu anticivilizacijsku koaliciju,“ napomenuo je on. „Svaki gubitak je težak, pogotovu gubitak vlasti. Ali, ako je išta po redu – ovo je po redu, 27 godina smo čekali. Neka je vječna slobodna Crna Gora!“.

 

5 ДФ на највећем скупу од референдума: Сви на изборе, слобода је наша! (ФОТО, ВИДЕО)

 

Jocić: Žene, podržite DF!

Kandidatkinja za poslanicu DF-a Marina Jocić obratila poslala je poruku ženama u Crnoj Gori.

„Žene, ne dozvolite da vašu budućnost i budućnost vaše porodice određuje klika Mila Đukanovića, klika lopova, ubica, mafijaša, dilera droge, narkomana“.

„Žene, podržite DF kao što će on vas podržati kada formira vladu“, kazala Jocić.
Nikolić: Pošaljimo u istoriju Mila Đukanovića

Podpredsjednik DSS Matija Nikolić pozdravio je prisutne, zahvalivši im se što su došli u ovolikom broju da pozdrave slobodu Crne Gore i pošalju u istoriju vladu Mila Đukanovića.

On je istakao da svi okupljeni na ovom skupu daju nadu i onima koji su večeras na skupu DPS-a u Sportskom centru Morača.

„Mnogi od njih su tamo morali da pođu zbog ucjene, međutim – kada vide koliko vas je ovdje, uvjeriće se da će u ponedeljak biti divan dan i da će po prvi put na demokratskim izborima biti izabrana vlast koja će i njih osloboditi“, kazao je on.

8 ДФ на највећем скупу од референдума: Сви на изборе, слобода је наша! (ФОТО, ВИДЕО)

Bojanić: U ponedjeljak će CG biti vraćeno dostojanstvo

Predstavnik političke grupacije Otpor beznađu Mladen Bojanić kazao je za one koji su sada u Sportskom centru Morača ribari ljudskih duša, te da im ovoga puta neće proći namjera i da je rođena nada protiv beznađa.

„U ponedeljak Crna Gora će radi, a njeno dostojanstvo će biti vraćeno“, kazao je Bojanić.
Vučinić: Pobijedićemo one koji su opustošili Crnu Goru

„Rekli smo u lice Milu Đukanoviću ono što je: Milo lopove!“, naglasio je lider radničke partije Janko Vučinić. On je istakao da je DF najjači jer je DF narod i narod će da izabere vlast, a DF će da bude vlast koja da služi narod.

„DF je stožer buduće vlasti. Zato u nedjelju pobjeđuje broj 13. Broj 13 je simbol slobode i snage u Crnoj Gori; 13. jula ustao je narod Crne Gore protiv okupatora i neprijatelja i pobijedio ga je, a sada ćemo sa brojem 13 da pobijedimo one koji su iznutra prevarili i osramotili i opustošili Crnu Goru!

Pobjeda je naša!“, istakao je Vučinić.

3 ДФ на највећем скупу од референдума: Сви на изборе, слобода је наша! (ФОТО, ВИДЕО)

Vuletić: Olovkom pobijedimo režim

Predsjednik Partije penzionera i invalida Vojin Vuletić kazao je da Crna Gora nakon izbora prelazi u sigurne ruke.

„Starost je bijedno oružje, nit’ ga možeš nositi nit’ ga možeš ostaviti. Ali naše oružje je u nedelju olovka i sa tom olovkom trebamo da pobijedimo ovaj režim!“, naglasio je Vuletić.
Milačić: Milo ili Crna Gora

„Ovo u nedjelju nisu izbori za parlament. Ovo u nedjelju je odluka svih nas nas lična i naličnija. Da li smo slobodni ljudi ili smo robovi?“ Pitao je novinar, član građanskog pokreta Otpor Beznađu i funkcioner DF-a, Marko Milačić.

„Pred nama se sad nali najveće pitanje svih pitanja, a to je šta ćemo u nasleđe ostaviti našoj djeci? Da li to da smo sebe i našu djecu prodali za šačicu eura, ili da smo se oduprijeli pritiska šačice“, kazao je Milačić.

On dodaje da se u nedjelju bira između dva koncepta Crne Gore.

„Sa jedne strane je Crna Gora Mila Đukanovića, Brana Mićunovića i kriminala, a sa druge strane je Crna Gora Njegoša i Crna Gora Sv. Petra Cetinjskog“, smatra Milačić.

„Oni hoće da vladaju našom djecom, pa djecom naše djece, pa unicima njihove djece“, istakao je Milačić.

„Sloboda je tu, alisice će biti na rukama onih koji su uništili Crnu Goru“, kazao je Milačić.
Pavlović: Okupio nas je san o CG dostojanstvenih ljudi

„Nas je ovdje okupio san o Crnoj Gori dostojanstvenih ljudi, san o jednoj maloj, lijepoj ali poštenoj Crnoj Gori – a ne Crnoj Gori Mila Đukanovića, lopova, kriminalaca, švercera“, kazao je funkcioner PzP-a i DF-a Koča Pavlović.

On je naglasio da su oni koji glasaju DPS jer su uplašeni, nerazumni, ucijenjeni ipak naša braća i pozvao i njih da 16. oktobra glasaju DF.
Radunović: 17. oktobra će cijela CG biti slobodna zona

„17. oktobra prošle godine napali su našu slobodnu zonu i napravili najveću grešku – jer će ovog 17. oktobra čitava Crna Gora biti slobodna zona!

Pokazaćemo im 16. oktobra kako izgleda kad slobodna armija ljudi krene na birališta“, naglasio je podpredsjednik NSD-a i poslanik DF-a Slaven Radunović.

On se obratio apstinentima, među kojima su mnogi tvrdi opozicionari koji misle da se Milo Đukanović ne može pobijediti:

„Dođite braćo, dajte doprinos istorijskim promjena, nemojte sjutra da bude da ste propustili najslavniji datum u svom životu!“, kazao je Radunović. „Ovo je najveći politički skup od vremena referenduma!“, naglasio je on.

„Sloboda stiže!“, istakao je Radunović.

 

Izvor: In4s.net