Generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević obavijestio je juče Administrativni odbor da je Milanu Kneževiću iz DF-a tokom skupštinskog zasijedanja 21. decembra izrečena opomena i zatražio da Odbor donese odluku o oduzimanju deset odsto od Kneževićeve decembarske zarade, rečeno je Pobjedi u Skupštini.

„Odbor će ispuniti ono što je iz njegove nadležnosti. To je prva opomena koja je izrečena u Skupštini od usvajanja novog Poslovnika“, rekao je Pobjedin izvor iz parlamenta.

Jovićević je Odboru uputio zahtjev da postupi po članu 110 b i 110 c Poslovnika, koji predviđaju da se poslanik kome je izrečena mjera opomene kazni oduzimanjem deset odsto od plate, te da odluku o novčanoj kazni donosi Administratrativni odbor.

Kneževiću je opomenu izrekao potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović zbog „neprimjerenih riječi“ upućenih specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Podsjetimo, Knežević je na jučerašnjoj sjednici zatražio da se oduzmu pasoši Katniću i Čađenoviću:

„Želim da pozovem Mevludina Nuhodžića da koliko je danas oduzme pasoše Milivoju Katniću i Saši Čađenoviću, jer poslije informacija koje ćemo sjutra iznijeti vezano za montažu državnog udara oni odmah treba da budu uhapšeni!“