Zgrada Vlade odjekuje: „Milo lopove!“ (VIDEO)

Zgrada Vlade odjekuje: „Milo lopove!“ (VIDEO)

U prepunoj sali zgrade stare Vlade, gdje se okupilo preko 500 mladih Demokratskog fronta, odlazećem premijeru Milu Đukanoviću je poručeno da je njegovo vrijeme prošlo. Zgrada Vlade odjekuje povicima: „Milo lopove!“. Novu vlast, tvrde mladi, poslije izbora preuzeće u svoje ruke Demokratski front sa ostalim opozicionim subjektima.

U ime predsjedništva Fronta, Milan Knežević je pozdravio okupljenu omladinu i poručio da je ovo odsudna bitka za „vašu budućnost“.

„Niko ne može pobijediti Đukanovića osim omladine. Imamo 10.5000 aktivista, imamo energiju, imamo omladinu, pobjeda je naša. Garant naše budućnosti je Demokratski front,“ poručio je Knežević.

On je napomenuo da treba da ostavimo sopstvene sujete po strani.

„Kao najmlađi član Predsjedništva Fronta, poručujem da neću biti u novoj vladi – neka je formira opozicija, samo da je Mila Đukanovića pošaljemo u prošlost,“ rekao je Knežević.

On je kazao mladima da treba da se, do 16. oktobra, bore za svaki glas, jer će „nekoliko stotina glasova odlučiti ko će biti jači: DF ili DPS“.

„Ovu priliku ne smijemo da propustimo. U vašim rukama je budućnost Crne Gore. Pravda je što ste vi preuzeli barjak DF-a i što ćete donijeti slobodu,“ zaključio je Knežević.

mladi df 409x307 Зграда Владе одјекује: Мило лопове! (ВИДЕО)

Predstavnica mladih Marija Marović kazala je da su mladi Crne Gore spremni da svojim primjerom doprinesu da naša zemlja postane srećnije i bogatije društvo.

„Ne želimo da budemo uspavana mašina za glasanje. Poručujemo mladima da je vrijeme za promjene. Mi smo potencijal Crne Gore a Đukanović je prošlost,“ kazala je Marović.
Jovanović: Pošaljimo ga olovkom u prošlost

Funkcioner mladih DF-a Nikola Jovanović poručio je premijeru Milu Đukanoviću da mu je valjda večeras jasno da je mladost uz Demokratski front, a ne uz njega.

„I neka se zapita zašto je to tako i gdje će biti 16. oktobra – a Đukanović će biti prošlost,“ naglasio je Jovanović.

On je istakao da omladina DF-a nije fascinirana skupim odijelima odlazećeg premijera, kao ni njegovim skupocjenim satovima.

„Samo prodajom jednog takvog sata moglo bi se nahraniti puno gladnih ljudi, koji su to postali zahvaljujući diktaturi jednog čovjeka, odlazećeg premijera Mila Đukanovića,“ kazao je Jovanović.

Mladost Crne Gore, dodao je on, poslaće u prošlost onoga ko pokušava da im uzme budućnost.

„Želimo da gradimo prosperitetnu Crnu Goru. Ne plašite građane promjenama – to je osnov demokratije. Samo kriminalci i tajkuni treba da se plaše. Pokušavaju da ukradu našu budućnost. Ne damo im da nam uzmu Crnu Goru. Mi smo budućnost – oni su prošlost!,“ naglasio je Jovanović.

Prema njegovim riječima, mladi treba da pošalju javni poziv opoziciji.

„Imajte časti i poštenja, formirajte Vladu sa Demokratskim frontom. Poštujte što tražimo, a tražimo smjenu režima. Dođite i pokažite da ste žito a ne kukolj,“ poručio je Jovanović ostaloj opoziciji.

On je istakao da su bolji i ljepši dani pred nama.

„Jedan krug hemijskom olovkom dovoljan je da zatvorimo krug. Samo jedna olovka i jedan krug nas dijeli do slobode,“ zaključio je Jovanović.

Okupljenima, koji su u više navrata prekidali govornike povicima: „Gotov je“ i „Milo lopove!“, obratili su se i predstavnici mladih Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene.

Nakon skupa, mladi DF-a su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Ambasade SAD-a u Podgorici, kako bi im poslali poruku da se ne miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore.

Izvor: In4s.net