Zogović: Demonstracija unutarklanovske borbe u DPS-u i političko „zamrzavanje“ koje im slijedi

Zogović: Demonstracija unutarklanovske borbe u DPS-u i političko „zamrzavanje“ koje im slijedi

Samo dan posle očekivane nominacije Mila Đukanovića za predsjedničkog kandidata DPS-a, predsjednik Vlade Duško Marković imao je neodoljivu potrebu  da se obrati javnosti, kako ne bi ostao u sjenci odluke partije kojoj pripada.

Ko je sinoć uzdvojio vrijeme da  krajnjim naporom odsluša premijera, mogao je lako prepoznati da je glavni motiv Markovićevog obraćanja naciji, latentno slanje poruka svom partijskom šefu i predsjedničkom kandidatu. Nastavak unutar klanovske borbe u  DPS-u sinoć je javno demonstriran  samoisticanjem integriteta i jasnom porukom da premijer neće dozvoliti Djukanoviću da mu se miješa u ono što su njegove naležnosti. Posebno je jasna Markovićeva porka da će Đukanović morati da zamrzne partijsku funkciju i da njemu kao zamjeniku predsjednika DPS-a preda na upravljanje partiju i da je to cijena koju će Djukanović morati da plati kako bi ga Marković potržao na predsjedničkim izborima. Obavještavamo Markovica da neće biti potrebe jer će ih zajedno Bojanić politički “zamrznuti “ na predsjedničkim izborima. A koliko premijer vjeruje u Djukanovićevu pobjedu najbolje potvrđuje javno izrečena spremnost Markovića na funkcionalnu saradnju sa novim opoziconim predsjednikom Crne Gore, odnosno sa Mladenom Bojanićem. Urušavanje i unutršnji sukubi unutar DPS nisu predmet mog interesovanja pa samim tim ne mogu biti ni povod   reagovanja, ali javni podstrek i afirmacija političkog progona našeg političkog saveza,  naših lidera, funkcionera i članova, koji je rezultirao odlaskom predsjednika DNP i člana predsjedništva DF-a Milana Kneževića u politički zatvor zaslušuje najoštriju osudu. Predsjednik Knežević je osudjen zato što je sprečavao službeno lice u vršenju krivičnog djela prilikom neovlašćenog napada na uredno prijavljeni demokratski protestni skup Demokratskog fronta. Dušku Markoviću  dobro je poznato da je u noćnim satima bez ikakve odluke suprotno zakonu  policija brutlno napala slobodne gradjene koji su mirno protestvovali ispred Skupštine Crne Gore, kao i da je tom prilikom MMA borac Nikolaj Dragović fizički napao na predsjednika Kneževića udarajući ga u predjelu glave, a da ga je zatim nepoznato lice isprskalo t.zv. bibr sprejom i da je zbog posledica napada predsjednik Knežević završio u urgentnom centru o čemu svjedoči uredna dokumentacije.

Naravno prvi poslušnik Mila Djukanovića koji je na funkciji premijera to ne smije da vidi jer pored Đukanovića bespogovorno služi diktatu SAD-a o čemu dovoljno svjedoči svjetski poznati snimak kako ga kao beznačajnu državnu i političku figure ćuška Donald Tramp. Premijer Markoviću je dobro poznato da je po naredbi visokih policijskih funkcionera tih noćnih sati brutalno pretučen od strane dvadesetak policijskih službenika naš prijatelj Dušan Knežević, a da pritom niko od počinilaca nije identifikovan. Sve ovo zna premijer Duško Marković, ali mu udbaško logika nije dozvolilo da bilo šta preduzme u cilju otkrivanja izgrednika koji su krvnički batinali funkcionere i članove DF-a. Posebno je neuverljiva priča o nedostupnosti Svetozara Marovića kao i podmukli pokušaj stavljanja znaka jednakosti izmedju Marovića koji je priznao da je na čelu organizovane kriminalne grupe koja je opljačkala stotne miliona i predsjednika DNP-a i člana predsjedništva DF-a Milana Kneževića koji je nepravedno osudjen zato što je sprečavao kršenje zakona i zato što smjelo, častno i otvoreno ukazuje na mnogobrojne zloupotrebe, lopovluke i kriminane aktivnosti organizovani kriminalne grupe čiji je ideolog i podpredsjednik bio Marović. Nepristojno, neiozbiljno i neodrživo je stavljati u isti koš časnog i doslednog opozicionara Kneževića i Marovića koji se izgubio u Srbiji kao u Amazoniji. Cjelokupni intervju premijera demonstrira kako jedna politički i državno nedorasla osoba može da pokriva najvažniju funkciju u državi.  U isto vrijeme taj intervju razotkriva sav mrak premijerove ličnosti, kao i okrutnost aktuelnog režima i temelje poluga vlasti i diktature u Crnoj Gori.