Najezda tzv. analitičara na DF i njegove konstituente za potrebe   pojedinih medija predstavlja klasični vid „intelektualnog“   rentiranja anonimusa čiji je jedini zadatak da svežu kravatu ili odaberu cipele sa visokom štiklom,  i da kao papagaji krenu sa  recitovanjem   besmislica koje su im napisali moljci iz podzemlja.

Tako danas u Crnoj Gori imamo više „analitičara“  nego što Amsterdam ima crvenih fenjera, koji se jednostavnim pritiskom na dugme aktiviraju da graknu iz svojih kaveza bedastoće obmanjujući prvo sebe, a onda i crnogorsku javnost. Ova vrsta pripejd analitičara u kontinuitetu pokušava ideološki i programski prevaspitati pojedine konstituente DF- a, histerično plasirajući stavove kako zaštita srpskog jezika, crkve, protivljenje članstvu u NATO, u stvari predstavljaju pomoć režimu. Ali zato svi oni koji nemaju ni o čemu jasan stav, kojima su ova i mnoga druga pitanja periferna, postaju „ medijski“ Bitlsi  po kratkom postupku.

Ovakav teatar skaradnosti i prevare koji forsiraju pojedini mediji preko pojedinih analitičara za pojedine političke projekte neminovno će završiti propadanjem bine. Sudeći po rentiranim analitičarima režim se jedino može pobijediti ako odustanemo od svega za šta se borimo, a prihvatimo sve što je režim zloupotrebama ostvario. Toliko gluposti po jednom kvadratnom analitičaru ima samo u Crnoj Gori.

DNP je svjesna da njeni programski principi nisu atraktivni za analitičare i medije koji bi najradije srpski jezik, mitropoliju Crnogorsko – primorsku, gradjane koji su glasali za zajedničku državu strpali u „urbano – intelektualna“ geta kao retro relikviju koja bi obogatila turističku ponudu Crne Gore.  Takodje smo svjesni da mnogima smeta što  se DNP ovom monstruoznom naumu odlučno suprostavlja, i što ni po koju cijenu ne želi biti partner „kvazi eliti“  u političko – ideološko incestuoznim – orgijama.

Kao jedan od konstituenata DF – a, u čije smo stvaranje uložili itekako mjerljive pokazatelje, ostajemo čvrsti u namjeri da odbranimo izvorne opozicione principe na kojima je formiran DF, i zaustavimo svaki pokušaj napada na naš politički savez.   A oni koji  po nagovoru analitičara i njihovih nalogodavaca  budu spremni da izbrišu sjećanje i principe nisu ništa drugo do politički zombiji  spremni da konkurišu na tender za veleizdaju.