Zogović: Grupa građana ”Izbor” da uskrati podršku DPS-u

Zogović: Grupa građana ”Izbor” da uskrati podršku DPS-u

Umjesto što lije krokodilske suze nad sudbimom Herceg Novog, Dušan Radović-Krušo treba da pokaže odgovoran odnos prema građanima koji su mu ukazali povjerenje i da uskrati podršku onima koji su kako kaže ogrezli u nepotizmu, partiskim zapošljavanjima lojalnih i koji nemaju nikakvu viziju za budućnost Novog.

U suprotnom, njegovo reagovanje se svodi na čisto politikanstvo i puko zabavljanje javnosti, i biće krunska potvrda Radovićeve ad hoc uloge u cilju dovodjenja DPS na vlast u Herceg Novom, od koje sada valja oprati ruke i distancirati se.

Ako je Grupa građana “Izbor” zaista formirana sa ciljevima o kojem Radović govori, onda se treba boriti da se dodje i do  njihovog ostvarenja, što svakako nije moguće u političkoj formaciji sa DPS-om.

Budućnost i perspektiva Novog ne dozvoljavaju ovakve površne pristupe nego nalažu odgovoran partnerski odnos sa onima  kojima je iskreno stalo da se stvari u ovoj Opštini mijenjaju na bolje tako da gradjani od Grupe građana “Izbor” očekuju distanciranje od DPS-a i smjenu vlasti.  Ako je tačno što Radović govori onda je pred Izborom i više nego lak i jedini pošteni izbor.

Koalicioni aranžman koji nije bio jasan čak ni Radovićevim najbližim srodnicima, doživio je očekivani fijasko pretvarajući se u puko dovodjenje DPS-a na vlast. I tada i sada, bilo je i više nego očigledno da su svi dogovori sa tom partijom prevara zapisana na ledu koji će se otopiti čim se zauzmu funkcije. Zato, sada treba stati iza svojih riječi i raditi u interesu Herceg Novog a ne kritikama zabavljati javnost a u isto vrijeme omogućavati da vlast vrše nekompetentni, nestručni, politički apartčici vladajuće partije koji čak nemaju ni viziju o perspektivi Novog kako kaže Radović.