Zogović: Markovićeva posjeta Plavu primjer povratka na mjesto zločina

Zogović: Markovićeva posjeta Plavu primjer povratka na mjesto zločina

Funkcioner Demokratskog fronta, Milun Zogović, ocijenio je da su gostovanje  zamjenika predsjednika DPS-a  Plavu, i njegova poruka originalan primjer povratka  na mjesto zločina, jer je upravo neodgovorna politika Markovićeve partije Plav ostavila bez perspektive.

“Marković je kao i njegov šef Djukanović  u ustaljenom maniru šargarepe i štapa, po ko zna koji put Plavljanima obećao završetak radova  na putu preko Vrmoše, izgradnju puta Plav-Dečani i otvaranje puta Murino –Čakor-Peć,  vjerujući da se tradicionalnim lažnim obećanjima i dalje mogu varati građani ove opštine i obezbjeđivati njihova podrška.  U teatralnom zanosu, potpredsjednik DPS-a  lio je krokodilske suze nad sudbinom Plava, obećavajući da će u naredne četiri godine popraviti sve ono što su uništili za prethodnih dvadeset i sedam.

Ali kao visoki državni zvaničnik propustio je da iskoristi priliku da, u ambijentu aktuelne priče o razgraničenju iz pogranične opštine, pošalje jasnu poruku o teritorijalnom integritetu i suverenitetu države Crne Gore i o nepovredivosti njenih granica. Očigledno da je procijenio da ta tema nije profitabilna za predizborne manipulacije pa je odustao od nje, jasno dokazujući ličnu i političku slabost i nedostatak državničkih manira.

Umjesto poruke da Crna Gora neće dozvoliti da joj drugi prekrajaju granice, Marković se divio prirodnim ljepotama i resursima Plava i okoline, predstavljajući ih građanima Plava kao senzaciju i epohalno otkriće.  Nepristojno vrijeđanje inteligencije građana Plava, Marković  je nastavio i kroz pojačanu brigu o mladima, kojima je njegova partija decenijama kao jedinu perspektivu nudila ancere i metle po crnogorskom primoriju. Plavskom čaršijom već se danas zbijaju vicevi i šale na račun obećanja koja im je juče dao zamjenik predsjednika DPS Duško Marković, pa je dovitljiva plavska čaršija već danas otvorila put preko Vrmoše, granični prelaz na Čakoru a naveliko se putuje i novosagradjenim putem Plav-Dečani a sve zahvaljujući predsjedniku i potpredsjedniku Vlade Crne Gore.

Jednostavno, građani Plava ne dozvoljavaju više da im bilo ko prodaje rog za svijeću i da im nudi šarene laže. A osobito ne oni koji su upropastili sve čega su se dotakli a od Crne Gore napravili divlji zapad gdje se na svakom koraku pljačka i šenluči, a život nije siguran čak ni u zatvoru.

Pozivam gospodina Markovića da se konačno probudi i podsjećam da je upravo neodgovorna politika njegove partije potpuno devastirala sjever republike i da su pusta sela i zamandaljene kuće najveći dometi te i takve politike. Zato što ništa niste učinili za Plav ne zaslužujete ni jedan jedini glas građana naše opštine. Posledice  neodgovorne politike koja je uništila sjever Crne Gore ne mogu se zamaskirati političkom mantrom o blagostanju, koje će doći u naredne četiri godine, kada ćete raditi za građane pošto ste prethodne dvije ipo decenije radili isključivo za sebe. Demokratska partija socijalista u oktobru mora pasti sa vlasti, jer ako vaša politika preživi Crna Gora neće sigurno. Zato putujte i ne brinite za Plav, slobodni građani na čelu sa Demokratski frontom, krenuće u obnovu i oporavak naše opštine, što nije mali zadatak, ali kada vama napokon vidimo leđa, neće faliti ni želje ni energije”, poručio je Zogović.