Zogović: Većina nas je spremna da ne nosi glavu, nego da je nosi bez obraza!

Zogović: Većina nas je spremna da ne nosi glavu, nego da je nosi bez obraza!

Poslanik DF-a Milun Zogović postavio je u Skupštini Crne Gore pitanje ministru pravde Zoranu Pažinu u vezi sa Sudskim savjetom.

„Crna Gora trenutno ima krnji Sudski savjet od šest članova, odnosno nema Sudski savjet“, podsjetio je Zogović, dodavši:„Kada smo Vas upozoravali na kršenje Ustava i neodrživost i kontradiktornost pomenute norme, Vi ste bili uvjereni da od Valtazara Bogešića do danas u Crnoj Gori nije boravio takav pravni ekspert. Vi ste tada rekli da ‘nužda mijenja zakon’, a rješenje koje ste nametnuli svjetlosne godine dijele od svega ekspertskog, pa jedino moglo dovesti do pravnog kolapsa!“

On je kazao da ga smatra jednim od glavnih odgovornih za progon DF-a.

„Sada biste da hapsite Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića za izgovorenu riječ u Parlamentu. I tu predstaje politika. Vi i predsjednik Vlade Duško Marković vraćate Crnu Goru u predpolitičko stanje.

Prenesite svojim šefovima da ako neko misli da ćemo mi skrštenih ruku kao glineni golubovi gledati po Crnoj Gori kako nam neko skida glave, debelo se prevario, i budite uvjereni da ćemo se ćerati još dok god bude trebalo“.

Njegovo izlaganje ministar Pažin je ocijenio „prijetnjom“.

„Vi morate da znate da je jedini odgovor na vaš progon naše pravo na samoodbranu golog života, jer ste nas do toga doveli g. Pažin.

Ovo više nije politika, udarili ste nam na familije, kuće, na čast i obraz, a budite sigurni da je većina nas ovdje prije spremna da ne nosi glavu, nego da je nosi bez obraza!“, odgovorio je Zogović.